AlfonsinaEens in de 100 jaar wordt iemand als Alfonsina Strada geboren. Een zeldzame persoonlijkheid, een baanbreker die volhardt. Zij heeft het lef om voor het oog van haar land de uitdaging aan te gaan en schrijft zich in voor de loodzware Giro d’Italia van 1924. Omdat ze het wil, omdat ze haar hart volgt en zich niet laat weerhouden door gelach en gehoon. Vasthoudend krijgt ze het gelijk aan haar kant en slaagt ze erin een leven te leiden als profwielrenster. Ze sterft in 1959, vrijwel compleet vergeten.

Baloise InsuranceDe plakboeken over haar wielerverleden verdronken in een kelder. Fotograaf Ilona Kamps volgde drie jaar lang de sporen van La Strada’s leven. Vastberaden om te laten zien wat niet verloren mag gaan. Het resultaat is een uniek beeldverhaal met bespiegelingen van auteurs Frank Heinen, Willy Verheggen, Herman Laitem, Birgit Bekker, Bas Steman en Mariska Tjoelker.

‘Alfonsina’ is een prachtige bundel die liefde voor de koers ademt. Een uitgave van Ilona Kamps herself.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*