Omdat zijn sponsor Sportful 20 jaar bestaat, zakte Alberto Contador (Tinkoff) naar België af. In de gebouwen van Wolvenberg in Kontich werd hij door een kleine massa wielerliefhebbers ontvangen en volgde ook een persmoment. WielerVerhaal was erbij en schotelde hem een aantal vragen voor. Geen thema te pikant voor El Pistolero om uit de weg te gaan.

AlbertContador2  Over motortjes in de fietsen

Alberto Contador: “Ik begrijp dat mechanische doping momenteel een hot item is, maar ik ben ervan overtuigd dat op het allerhoogste niveau niemand zo dwaas is om zoiets opzichtig te gaan gebruiken. Sinds 2010 zijn er gesofisticeerde controles. Ik heb in de Tour eens gehad dat de UCI het uurwerk controleerde van onze mecanicien omdat ze dachten dat die in contact stond met mijn fiets.”

Over zijn mooiste Tour de France

Alberto Contador: “Natuurlijk zijn al mijn overwinningen in de Tour heel mooi. Maar ik moet toegeven dat de eindzege van 2007 er uitspringt. Dat is zonder meer de belangrijkste geweest, net omdat het mijn 1e was. De Tour winnen verandert iemand zijn leven en dat heb ik toen zelf mogen ondervinden.”

LogoWielerverhaal Baloise Insurance

AlbertContador1Over de Tour van 2016

Alberto Contador: “De komende weken ga ik de bergetappes in de Tour grondig bestuderen, waarna ik naar de Teide trek voor een doorgedreven trainingskamp. Daarna rijd ik de Dauphiné. Afhankelijk van hoe ik die verteer en met welke vorm ik dan rondfiets, zal ik mijn programma invullen in aanloop naar de Tour. Daar worden Chris Froome en Nairo Quintana zonder meer mijn grootste concurrenten. Froome omdat hij weet wat het is om de Tour te winnen en Quintana omdat ik hem gewoonweg heel hoog inschat. Maar ik mag natuurlijk jongens als Nibali en Aru niet uit het oog verliezen.”

Over een olympische medaille

Alberto Contador: “Het parcours in Rio de Janeiro is zeker op mijn maat. We hebben een goede Spaanse selectie met onder meer mezelf, Rodriguez en Valverde, maar het is moeilijk om een koers te controleren met een ploeg van 5 renners. Ik zal zeker alles uit de kast moeten halen om een olympische medaille te kunnen pakken.”

Over zijn dromen

Alberto Contador: “Dromen doe ik niet meer. Als kleine jongen had ik 3 grote wensen: profrenner worden, deelnemen aan de Tour de France en die Tour ook nog eens winnen. Al mijn dromen zijn dus uitgekomen. Wereldkampioen worden zou nog een mooi doel zijn, maar ik denk niet dat dat realistisch is. Het parcours is nooit op mijn maat geweest, ook dit jaar in Qatar weer niet.”

Over stoppen na 2016 of niet

Alberto Contador: “Mijn seizoen is afgesteld op de Tour, maar of ik daar nu goed of slecht rijd, ik twijfel nog steeds of ik een extra seizoen ga fietsen of niet. Het kan dus zeker dat ik stop na 2016, de beslissing is nog niet genomen. Ik zal daar grondig over spreken met mijn management en de mensen dicht bij mij. Ook met mijn familie zal ik goed overleggen.”

 

Fotomateriaal: WielerVerhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*