LucienAuteur Filip Osselaer heeft de fantastische anekdotes van Lucien Van Impe over zijn Tour van 1976 prachtig opgetekend. Dit boek vertelt van naaldje tot draadje hoe de intussen 69-jarige ‘Kleine van Mere’ deze prestatie heeft kunnen verwezenlijken. In zijn eigen woorden, hoe Van Impe die hete zomer en wat eraan voorafging zelf heeft beleefd. Zijn passage langs zijn ouderlijk huis, langs Café Octopus van zijn broer. Zijn valpartij, zijn bestorming van Alpe d’Huez, vallen en weer opstaan, met de bekroning op Pla d’Adet. De rol van zijn lieftallige Rita – die mee zijn carrière gemaakt heeft, beweert Lucien. En nog zoveel, zoveel meer.

De strijd om het geel is bikkelhard en Lucien moet alles geven om le maillot jaune te mogen dragen. De manier waarop alles wordt neergepend, brengt je in een schwung, een drive waardoor je direct mee bent met het verhaal. Je beleeft de Tour van ’76 vanop de eerste rij, met alle grote en kleine details erbij. Dit is een boek dat je in één ruk kan uitlezen. Een mooi verhaal, maar ook nog eens knap op papier gezet!

Een uitgave van Lannoo, dat WielerVerhaal 2 exemplaren ter beschikking stelt om weg te geven aan zijn trouwe lezers. Zin om dit unieke boek van a tot z te lezen en zo de Tour ’76 opnieuw te (her)beleven? Waag dan je kans! WINWINWIN! Stuur het antwoord op onderstaande prijsvraag vóór  1 mei 2016 met naam en volledige adresgegevens naar [email protected] en vermeld in het onderwerp ‘Wedstrijd: Lucien!’. Prijsvraag: Hoeveel keer won Lucien Van Impe de bolletjestrui in de Tour de France? Deze actie is afgelopen. Het antwoord was: 6 keer. De winnaars van het boek zijn Annick Kuypers uit Gistel (B) en Sander de Boer uit Leeuwarden (NL). Zij worden persoonlijk verwittigd. Veel leesplezier! Wij bedanken alle deelnemers van harte!

Veel succes!

LogoWielerverhaal logo 360x180

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*