Vic KampioenToen Victor eind vorig jaar zijn eerste contract bij LottoNL-Jumbo ondertekende, gaven ze hem de garanties dat hij volledig naar het BK tijdrijden mocht toewerken. Het werd ook de doelstelling van zijn seizoen. Hij verkondigde al snel in de kranten: “Ik wil Belgisch kampioen tijdrijden worden”!

“Het is een secondenspel, wil je die trui, dan moet je versnellen”. De spanning in de volgwagen was te snijden.

Zijn voorbereiding op zijn ultieme doel leek perfect. Een reeks kleine rondes met daarin telkens een tijdrit en dan zijn eerste grote ronde, de Giro. Daarna zou hij van de supercompensatie gebruik maken om te schitteren op het BK. Het liep grondig mis tijdens de proloog in de Ronde van Romandië. Weg Giro, weg 5 tanden, weg moraal en weg ideale voorbereiding.

Baloise Insurance (v) LogoWielerverhaal

Mathieu Heijboer bleef het maar herhalen vanuit de volgwagen in het oortje van Victor. “Het is een secondenspel, je moet versnellen”!

Clphz4_WIAAIHGo“Zijn positie op de tijdritfiets is schitterend”, dixit bondscoach Kevin De Weert. Die had ook plaatsgenomen in de volgwagen. Mathieu repliceerde in het oortje van Victor. “Het is een secondespel, je kan die trui pakken”. Nog eens een keer.

Hij moest herstellen van die verschrikkelijke val, de hersenschudding bracht het meeste hinder. In de Ronde van Noorwegen kon hij hervatten, maar Victor werd daarna ziek. ” Het BK wordt niets, als ik bij de eerste 10 eindig, zal ik blij zijn”, zuchtte Victor. Hij moest ook de Dauphiné rijden. Na de proloog waarin hij bijna laatst eindigde, belde hij het thuisfront. “Als ze morgen van bij de start doortrekken, ben ik vanavond weer thuis.”

“Het is een secondenspel.” Victor ligt bij het ingaan van de laatste 10 km 8 seconden achter topfavoriet Yves Lampaert.

“Lampaert stuurt een foto van 3 klontjes boter. Victor had hem gezegd dat hij voor de start boter moest innemen, wilde hij de pedalen niet voelen”

vic en sep23 juni, op een hotelkamer in Reusel, niet ver van het parcours in Postel. Sep Vanmarcke stuurt een bericht aan Victor: “hoe pak ik zo’n lange tijdrit het best aan?” Lampaert stuurt een foto van 3 klontjes boter, Victor had hem enkele dagen voordien gezegd dat hij voor de start boter moest innemen, wilde hij de pedalen niet voelen. Ontspannen op bed beantwoordde hij zijn berichtjes, er kon eigenlijk weinig mislopen.

“Het is een secondenspel, als je de trui wil pakken moet je nu alles uit de kast halen!”

Mathieu Heijboer bleef het herhalen en hij had gelijk. Victor Campenaerts pakt zijn eerste Belgische driekleur bij de profs in Postel, met een verschil van 3 seconden. “Het is een secondespel, je moet versnellen!” Het heeft geholpen.

 

Fotomateriaal: Belga, social media.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*