GIANT-ALPECIN-TALENTSDAY-39425“Keep Challenging”. Met deze lijfspreuk in gedachten wil Giant-Alpecin (Sunweb-Giant vanaf volgend jaar) zich in 2017 gaan richten op het opleiden van jong talent. In juni werd deze stap al aangekondigd, maar het geheel begint steeds vastere vormen aan te nemen met de komst van een aantal nieuwe renners. Wat is precies het doel van deze opleidingsploeg?

Volgens manager Iwan Spekenbrink kunnen de jonge talenten met een speciaal programma worden opgeleid tot WorldTour-renners. Al realiseert men zich wel dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Daarom ligt de focus in eerste instantie op persoonlijke ontwikkeling, daarna volgt de profatleet in de jonge talenten. Nadruk ligt dus op het opleidingsaspect. Jonge renners moeten worden voorbereid op een volgend hoofdstuk in hun leven.

max_kanterDuitsland boven

Het opleidingsprogramma heeft nog een ander zeer belangrijk doel: het Duitse wielrennen weer eens degelijk op de kaart zetten. Het team is internationaal georiënteerd, maar zal vooral gericht zijn op Duitse renners. Al eerder werd bekend dat de 18-jarige stagiaire Max Kanter werd gecontracteerd. Nu krijgt hij gezelschap van zijn 19-jarige landgenoot Florian Stork, de nummer 5 op het Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften, die voor een jaar heeft getekend. Ook de crew van de ploeg zal voornamelijk van Germaanse bodem afkomstig zijn. Dezelfde coaches en experts die zich bezig houden met het WorldTour-team zullen zich over de nieuwe ontwikkelingsploeg buigen.

JarnoMobachNederlander met toekomst

Volgens ploegleider Marc Reef wordt er bij de eerste selectie van jonge renners naar de resultaten in bepaalde wedstrijden gekeken. Expert Teun van Erp onderzoekt, nadat een renner in beeld is gekomen, vooral of er een klik is en of het jonge talent past bij het team en haar filosofie. Ook zijn er scoutingdagen zoals de German Talent Days, waarbij de Nederlander Jarno Mobach opviel. Deze 18-jarige renner won dit jaar Parijs-Roubaix bij de junioren. Zijn landgenoot Joris Nieuwenhuis, met name thuis in het veldrijden, is ook ingelijfd door de ploeg. Het programma van deze 20-jarige zal vooral gericht zijn op zijn specialisme. De Fransman Clément Betouigt-Suire (18) sloot een 2-jarig contract af. Hij kwam in beeld nadat hij vorig jaar 2e werd op het WK voor junioren. Overigens reed de eerder genoemde Jarno Mobach in diezelfde race goed in de aanval. We zijn benieuwd waar het opleidingstraject voor deze mannen toe gaat leiden!

 

Fotomateriaal: Team Giant-Alpecin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*