Yves Lampaert en Victor Campenaerts staan samen volledig uitgeperst op de luchthaven van Madrid. De Vuelta, voor hen de 1e grote ronde, heeft zijn tol geëist. Hun hoofd staat naar zo snel mogelijk naar huis en een groot pak frieten. Enige probleem is dat de vlucht niet richting thuis aangeeft, maar Plumelec in Bretagne, waar op hun tijdrijdersbenen wordt gerekend. 

ekcampenaerts De heren hebben een verdiende selectie voor het EK tijdrijden op zak. In de tijdrit in de Vuelta, waar ze 4e en 5e eindigen, hebben ze de selectie kracht bijgezet, niemand zal deze betwisten. Moeilijker is dat de TT reeds 4 dagen na het einde van de Vuelta plaatsvindt. Recupereren en terug moraal tanken zal moeilijk worden. Dat is echter buiten bondscoach Kevin De Weert gerekend. Bij aankomst in Plumelec staat hij de jongens op te wachten en neemt ze onmiddellijk mee naar een goed restaurant. Vanaf dan zal hij beide renners bijstaan als een goede vader, vriend, motivator. Een echte topcoach.

eklampaertDe eerste 2 dagen lijkt de tijdrit voor Victor verloren te zijn. Hij is moe, voelt zich ziek en de benen willen niet mee. De medische staf stelt hem echter gerust dat er niets aan de hand is. Er wordt veel geslapen en gepraat. Bondscoach De Weert is er ondertussen in geslaagd de sfeer er zo in te brengen dat beide renners niet meer aan frieten denken, maar zich stilaan volledig gaan focussen op het kampioenschap. De Weert zit ‘s morgens mee aan het ontbijt en zal iedere avond ook mee op de kamer zitten. De sfeer is prima en de renners gaan voor elkaar door het vuur. Ook het parcours zit mee, zeker voor Campenaerts. De Antwerpenaar is in 2013 in het Tsjechische Brno op een gelijkaardige aankomst Europees kampioen geworden bij de beloften.

eklampaertcampenaertsYves Lampaert start vroeg en zet zeer sterke tussentijden neer. Campenaerts vraag ondertussen een Red Bull. De bondscoach haast zich naar een  winkeltje en komt terug met het gevraagde. De mecanicien wisselt nog snel een voorwiel omdat hij een klein lek opspeurt. Professionalisme ten top. Victor knalt als laatste renner uit de startblokken. Zijn tussentijden zijn sterker dan die van Yves, dus dat belooft veel goeds. Laatste tussenpunt: Victor heeft daar de 3e tijd en weet op dat moment dat een medaille binnen is, alleen niet welke kleur. De slotklim komt eraan en juist daar zit zijn sterkte. De Spanjaard Jonathan Castroviejo was vooraf getipt als topfavoriet en maakt die rol ook waar. Victor heeft maar 30 seconden meer nodig en pakt schitterend de zilveren medaille. Moreno Moser rijdt verrassend naar brons. Yves Lampaert is knap 6e!

Zijn er in België toptijdrijders? Met Lampaert en Campenaerts en hun succesbondscoach Kevin De Weert lijkt de toekomst er mooi uit te zien! Qatar here we come!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*