teamskycastellijersey2Team Sky heeft een nieuwe kledingsponsor, en wát voor 1’tje. Tourwinnaar Chris Froome, ex-wereldkampioen Michal Kwiatkowski, Elia Viviani en hun ploegmaats dragen in 2017 de stijlvolle shirts van het Italiaanse merk Castelli. Feeling voor topdesign! “We willen innovatie omzetten in resultaten”, zegt big chief Sir Dave Brailsford.

“We spendeerden veel tijd om na te denken over onze ideeën en hoe we het tenue visueel wilden voorstellen”, zegt Brailsford, die heel belangrijk was in het definiëren van het data-patroon. “We zochten naar een manier om al onze mooie overwinningen in de kijker te zetten, maar ook om onze gedachten naar toekomstig succes te vertalen. Als team hebben we nog steeds ontzettend veel doelen voor ogen, en door het design van dit shirt worden we hier ten allen tijde aan herinnerd.”

Team Sky, winnaar van 4 Rondes van Frankrijk in de laatste 5 jaar, zal anno 2017 het enige WorldTour-team zijn dat van kleding wordt voorzien door het legendarische Castelli, dat al meer dan 40 jaar innovatieve items op de markt brengt. Onder meer de eerste lycra short, aero truien en de Gabba – die voor elke fietser onmisbaar is geworden – staan op het palmares.

chrisfroometeamskycastelliBrits-Italiaans

Het design van het nieuwe Sky-shirt is een soort van Brits-Italiaanse samensmelting, ontworpen door Richard Pearce. Hij baseerde het grafisch ontwerp op de overwinningen van Team Sky gedurende de voorbij 7 seizoenen. Het klassieke design diende als uitgangspunt, maar is als het ware heruitgevonden in een data-patroon waar elke streep op jersey, short, handschoenen, sokken en pet voor een specifieke overwinning van Team Sky staat. De langste blauwe lijnen staan voor de 4 overwinningen in de Tour de France, met Chris Froome’s eindzege in 2016 onder het Sky-logo op de borst.

teamskycastellijersey4De lengte van de streep staat voor de duur van de wedstrijden. De korte witte strepen staan voor eendagskoersen, terwijl de langere strepen rittenkoersen vertegenwoordigen. De blauwe lijnen staan voor WorldTour-overwinningen, de witte voor andere successen. Het belangrijkste is echter de ruimtes tussen de strepen: deze staan voor de grote ambities van Team Sky.

De voorkant van het shirt laat de overwinningen zien van de renners die in 2017 deel uitmaken van het team. Uitzondering is Sir Bradley Wiggins in de Tour de France 2012, die een speciale plaats krijgt in de historiek van Team Sky.

64 producten

Team Sky zal exclusieve toegang krijgen tot Castelli’s beproefde aerodynamische kleding en de ongeëvenaarde Perfetto-familie, die bescherming biedt in natte en koude weersomstandigheden. Vanaf begin januari 2017 zal Team Sky al beroep kunnen doen op 15 innovatieve producten, inclusief de nieuwe Idro Pro ultra compact GoreTex jacket om te fietsen in extreme weersomstandigheden.

Elke atleet zal 64 verschillende producten ontvangen én zal training krijgen over welke items ze best gebruiken in verschillende weersomstandigheden. 


teamskycastellijersey5 eliavivianiteamskycastelli teamskycastellijerseymichalkwiatkowskiteamskycastelliteamskycastellijersey3

Fotomateriaal: Team Sky – Castelli.

etixx300x150

chalet-beyond-300x150

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*