Het stond in de sterren geschreven en het is nu ook waarheid: Tom Pidcock is wereldkampioen veldrijden bij de juniores. Geen voetnoot, want de Brit wordt de nieuwe Peter Sagan genoemd én hij is grof wild op de transfermarkt. Nagenoeg alle Belgische ploegmanagers trekken aan zijn mouw. En hard. Van Jurgen Mettepenningen tot Sven Nys.

Pidcock reed op het machtige parcours in Bieles al snel weg. “It’s a dream coming true”, glundert hij op de persconferentie na afloop. “De voorbije 3 weken waren heel zwaar, want de stress nam toch grote hoogtes aan. Maar sinds ik de laatste dagen in Luxemburg aankwam, voelde ik me toch al wat relaxter. Ik heb het wat van me af kunnen zetten dat het om het wereldkampioenschap ging. Dat hielp wel. Nu goed, we staan hier met 3 Britten op het podium (Daniel Tulett en Ben Turner, red) en dat zegt toch ook wat over de toekomst van het Britse wielrennen. Na het nationaal kampioenschap had een journalist gevraagd wie mij grootste concurrenten zouden worden op het WK. Deze dus. Ik had het juist voorspeld. (glimlacht) Ik denk dat we trots kunnen zijn.”

Pidcock: “De komende 12 maanden wil ik zeker blijven crossen en ik zal daar ook mijn uiterste best voor blijven doen. Maar waar dat zal zijn, dat kan ik nu nog niet zeggen. Eigenlijk weet ik het zelf nog niet. Maar het klopt inderdaad wel dat ik met Sven Nys aan tafel heb gezeten. En met nog andere Belgische ploegen trouwens. Namen wil ik er niet op plakken, maar het waren er exact 4. Het doet me plezier dat er zoveel interesse is, want dat geeft me natuurlijk een paar opties om mijn carrière voort te zetten. Met het WK is nu natuurlijk een belangrijke opdracht volbracht. Tijd om vooruit te kijken naar andere dingen.”

Laat de strijd om Tom Pidcock dus maar losbarsten.

Lees hier het uitgebreidere interview met Tom Pidcock!

Fotomateriaal: WielerVerhaal.