Met het nieuwe seizoen voor de deur is het boek Sep, een kleine biografie een hebbeding in huis. Over Sep Vanmarcke, alias de beer van Anzegem, natuurlijk. Misschien niet de állerbeste Vlaming op kasseien, dan toch de sympathiekste. Altijd bereikbaar, altijd een smile op het gezicht van Vanmarcke. Altijd rechtuit ook, heerlijk die eerlijkheid. Een boek op maat van de jeugd, want het gaat over de droom om wielrenner te worden en hoe Vanmarcke dat heeft klaargespeeld.

De weg naar de top was heel lang, de stapjes gestaag. Liefde voor de koers van a tot z. Zijn avonturen op de Kouterstraat en later zijn 1e dopingcontrole. Bijdrages van zijn broer Ken, jeugdvriend Sam, juniorenbegeleider Staf, wielercommentator Karl Vannieuwkerke, en vele anderen. Maar het gaat ook over opgroeien, en dus wat verleidingen naast de fiets. Over Seps 1e schoolexamens – hij was bijna politieagent of machinist geworden!, zijn 1e pint, zijn 1e vakantiejob. Een boek vol leuke kortverhalen met uniek beeldmateriaal dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Maar bovenal, een warm boek.

Een prachtige uitgave van Art Cézar, een promotiebureau voor creatief talent in Rotselaar, met als stuwende kracht Isabel De Craene. Deze wielermama hoopt met deze 1e van een reeks gelijkaardige boeken jonge kinderen aan te zetten tot meer fietsen én meer lezen.