In een boek van sportcoach Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst van Energy Lab – genaamd ‘De Weg naar de Wielerdroom’ – geeft Tim Wellens inzicht in zijn leven en zijn manier van trainen. Hij geeft tips en tricks voor jeugdige fietsliefhebbers die het later ook willen maken als coureur. “Van kleins af was Tim 1 met zijn fiets, maar misschien nog belangrijker: hij wilde altijd en overal de 1e zijn”, laat zijn moeder Fabienne optekenen.

In de biografie van Wellens staan de woorden fietsen, winnen, plezier en steun van familie centraal. De renner van Lotto Soudal vertelt ook hoe hij van tobber een topper werd en hoe hij bij zijn 1e coach kwam. Over zijn steun en toeverlaat, de rol van zijn mental coach, zijn sterke karakter en de mentaliteit die je nodig hebt om het ver te schoppen.

“Hard trainen is niet moeilijk, verstandig trainen des te meer”, verklapt Wellens’ coach Paul van Den Bosch. “Verken eerst je mogelijkheden, leg de lat op de juiste hoogte en ga dan stap voor stap te werk.” Het deeltje ‘trainingsleer’ gaat over de energievoorziening van het lichaam, de fysieke basiseigenschappen van een renner, de verschillende trainingsvormen, de bepaling van de trainingsintensiteit en enkele belangrijke trainingsprincipes.

Tot slot vind je in het boek ook enkele praktische adviezen die je een pak in de goeie richting kunnen helpen.

Veel leesplezier!