Het zijn natuurlijk de resultaten die hen in de herinnering, in de geschiedenisboeken houden, maar ook hun eigen stijl, hun eigen karakteristieken, hun eigen persoonlijkheid maakt van wielrenners echte kampioenen? De ene heeft al wat meer zwier dan de andere, maar elke kampioen hefet wel iets bijzonders. Giacomo Pellizzari ging op onderzoek en hield 15 kampioenen tegen het licht. Hij schetst in zijn boek ‘Het geheim van de eenzame fietser’ persoonlijkheden en geeft inzicht in de wielercarrières van de grootste kleppers.

Een boek over De Ondoorgrondelijke Gianni Bugno, De Kanjer Fabian Cancellara, De Onverstandige Claudio Chiappucci, De Introverte Laurent Fignon, De Pechvogel Felice Gimondi, De Taaie Bernard Hinault, De Nederige Miguel Induraín, De Gulzigaard Eddy Merckx, De Vrijgevige Francesco Moser, De Koppige Marco Pantani, De Pocher Peter Sagan, De Onsympathieke Beppe Saronni, De Rockster Bradley Wiggins en De Opschepper Lance Armstrong.

Uitgeverij: Xander Sport.