Tarteletto-Isorex is enorm ambitieus. Voor 2018 wordt de wegploeg verder uitgebouwd en ook het crossteam krijgt een stevige opwaardering, met onder meer de komst van de door Marlux-Napoleon Games gedumpte Danny De Bie als coach. Manager Peter Bauwens, die al 15 jaar bezig is met zijn ploeg, wil binnen 2 jaar doorgroeien naar procontinentaal niveau en heeft ook de verdere toekomst van de Taartjesploeg al uitgetekend. “In 2025 willen we de Tour de France rijden”, zegt hij trots.

Peter Bauwens (r.) met coach Rony De Vos en Danny De Bie.

Danny De Bie moet bij Tarteletto-Isorex – waar hij 2 jaar geleden al werkte – jong talent scouten, nieuwe renners aantrekken, de trainingen opvolgen en de renners en rensters naar een hoger niveau brengen. Maar het is meer dan dat, meent Peter Bauwens. “De renners in het veld zullen intenser worden begeleid, want we willen met de crossploeg op eenzelfde niveau geraken als de wegploeg”, zegt Bauwens. “Maar het zal stap voor stap gebeuren, want de put naast mij is heel diep. Als Wout en Mathieu de stap naar de weg zetten, dan is de top in het veld weer breder. Pas dan zullen we zelf iemand halen die ook top 5 kan rijden. Want nu rijdt de 5e al niet meer in beeld. En dat is lastig voor sponsors.”

Rob Ruijgh

Op vlak van sponsoring gaat het bij veel teams moeizaam, maar bij Tarteletto-Isorex lijkt alles vlot te verlopen. “Ik soigneer mijn sponsors, hé”, lacht Peter Bauwens. “Ik informeer hen over het reilen en zeilen bij de ploeg en probeer hen zoveel mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Al 15 jaar ben ik met deze ploeg bezig en er is nog geen enkele sponsor vertrokken, integendeel, er komen er steeds meer bij. En ik heb hen óók nodig, want zonder sponsors kan ik mijn plannen niet uitvoeren.”

En dat zijn er nogal wat. “We hebben dit jaar een basis gelegd met heel goede resultaten”, verwijst Bauwens onder meer naar de eindzege van Rob Ruijgh in de Ronde van Iran. “Maar het is niet alleen Rob, iedereen in de ploeg presteert goed. Bovendien heb ik zelf de juiste mensen rondom mij. Naar volgend jaar toe is het rennersbestand serieus aangedikt. We willen in 2018 andere koersen gaan rijden, nog meer in beeld komen. Voor onze sponsors zijn die tv-koersen erg belangrijk. De Ronde van Luik en de Ronde van Namen zijn leuk, maar publicitair hebben die weinig waarde. We moeten ons product nog meer bij de consument gaan aanbieden.”

Bauwens met Rob Ruijgh. Foto: Fabienne Vanheste.

Le Tour

Puur sportief wil Tarteletto-Isorex binnen 2 jaar doorgroeien van continentaal naar proconintentaal. “We zouden komend jaar al de beste continentale ploeg van België moeten worden en we blijven bouwen. Als je bepaalde wedstrijden wil rijden, moeten je renners ook dat niveau halen. Het kan dus zijn dat er nog nieuwe namen gaan komen en dat er anderen van het toneel zullen verdwijnen. Wie het niveau niet aankan, moet weg. Sorry. We hebben volgend jaar nog een 5-tal renners die ook dit jaar al voor ons hebben gekoerst. We werken aan een vaste equipe van een man of 10 en de rest zetten we dan bij. Kijk naar de Tour de France, daar rijden ook ploegen met een vaste kern.”

Het woord is gevallen, de grote ambitie ook. “Ik wil het nog niet te hard van de daken schreeuwen, maar het is ons ultieme doel om in 2025 de Tour te rijden”, beaamt Bauwens. “We mogen blijven dromen, we móeten blijven dromen. Ik ondervind niks van de neerwaartse economie en heb altijd al het geld van mijn sponsors gekregen dat ik voor ogen had. Dat gaat natuurlijk makkelijker als je goeie renners hebt. Eens we procontinentaal zijn zullen we de nodige budgetten bijeen moeten halen, zo’n 3,5 miljoen euro. Dat is veel geld, maar we hebben nog tijd. En we draaien nu al op een mooi budget, zeg maar dat van een mooie villa. Er zijn er weinigen van ons niveau die zoveel centen hebben.”

Total
87
Shares