Jacques Anquetil, een opmerkelijke en kleurrijke figuur uit de wielergeschiedenis, overleed precies 30 jaar overleden in een kliniek in Rouen aan d egevlgen van maagkanker. Samen met Eddy Merckx en Fausto Coppi vormt deze campionissimo de heilige 3-vuldigheid van het romantische naoorlogse wielrennen.

De berekendheid waarmee hij de koers reed, contrasteerde op een intrigerende manier met zijn enorme emotionaliteit naast het parcours. En net als Coppi leidde Anquetil een woelig leven buiten de koers met verschillende passionele liefdesrelaties.

Anquetil was destijds opmerkelijk open over dopinggebruik in het wielrennen en had hierover meningen die ook in het huidige debat over doping nog bijzonder relevant zijn. Het boek ‘Anquetil’ verzamelt topbeeldmateriaal uit de meest fantastische periode van de sportfotografie. In 15 korte stukken kom je te weten waarom Jacques Anquetil kan worden gerekend tot 1 van de belangrijkste renners uit de wielergeschiedenis.

Ook laat auteur Frederik Backelandt Anquetils weduwe Janine, zijn eerdere vrouwen, zijn dochter Sophie en zoon Christopher openhartig aan het woord over hun echtgenoot en vader, in de setting van Anquetils kasteel in Normandië. Met getuigenissen van wielerhelden Eddy Merckx, Rik Van Looy, Raymond Poulidor, Raphaël Géminiani en André Darrigade.

Dit boek is het 1e exemplaar in de serie ‘Les Héros’, een reeks over helden uit de wielergeschiedenis.

WINWINWIN! Zoals wel vaker mag WielerVerhaal 3 exemplaren weggeven aan zijn trouwe lezers. Stuur daarvoor het antwoord op de prijsvraag vóór 15 januari 2018 naar [email protected] Vergeet in het onderwerp niet ‘Boek JA’ te vermelden en eveneens naam en volledig adres mee te geven. Prijsvraag: Anquetil is tot op vandaag recordhouder wat betreft podiumplaatsen in grote rondes. Hoeveel heeft hij er? Het antwoord is 13! De winnaars werd een boek opgestuurd door Uitgeverij Kannibaal!