De grote kanonnen van Belgische makelijky voor de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad 2018 kent natuurlijk iedereen: Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert, Yves Lampaert,…. Maar welke Belgische outsiders zouden wel eens voor een surprise kunnen zorgen? Onze kenner Carl Berteele noemt volgende 5 namen!

Dries Devenyns. Foto: Sigfrid Eggers.

Dries Devenyns

Carl Berteele: “Geeft zowat dezelfde indruk als 2 jaar geleden toen ie ook vroeg op het seizoen een prima vorm etaleerde. In 2016 mondde dat zelfs uit in winst in de GP La Marseillaise, nu moet die 1e zege er nog komen. Maar als je 5e kunt worden in de Tour Down Under, dan heb je deze winter niet stil gezeten. Dries werd ook 4e in de Cadel Evans Race en heeft dus in Australië bewezen dat hij klaar is voor het openingsweekend hier. En daar kwamen nog enkele mooie ereplaatsen in Oman bij, dus samen met Philippe Gilbert, Yves Lampaert en sluipschutter Niki Terpstra zal ‘3s’ en Quick-Step Floors in de Omloop een – evidente – factor zijn om rekening mee te houden.”

Jens Keukeleire

Carl Berteele: “Verandering van spijs doet eten en dus zal Jens met Lotto Soudal normaal gezien heel hongerig aan de start staan van de Omloop. Uiteraard zal er nog een beetje moeten gezocht worden naar de samenwerking met Tiesj Benoot, maar dat Jens al heeft bewezen dat ie een 1-dagskoers aankan is duidelijk. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat ie zich soms wat alleen voelde in het buitenland en dat hij van het ‘warmere’ nest hier in eigen land alleen maar kan profiteren om zich verder te ontwikkelen. Heeft zich al getoond in San Juan en de Algarve: in principe moet ie er aan de voet van de Muur en in de daaropvolgende km’s nog bij zijn zaterdag.”

Nathan Van Hooydonck. Foto: Chris Auld Photography.

Nathan Van Hooydonck

Carl Berteele: “Dat Greg Van Avermaet superfavoriet is, weten we; maar helemaal alleen kan hij het ook niet. Dus kan ie gerust wat ‘Vlaamse’ BMC-steun gebruiken en dan is Nathan allicht de aangewezen man. Ook al omdat de neef van Edwig een knappe Ronde van Dubai reed. Als je daar 4e kunt worden, mag je absoluut tevreden zijn met de conditie en heb je bewezen dat je als jonge gast de 1e confrontaties met succes hebt verteerd. In de Omloop zelf ligt misschien ook zo’n rol als in het BK voor Nathan weggelegd. Beetje bliksemafleider en dan toch nog zo ver mogelijk meegaan, waarom niet?”

Wout van Aert

Carl Berteele: “Ik ben reuze benieuwd. Hoed af nu al voor wat Wout heeft gepresteerd van vorig jaar in april tot nu. Opnieuw beginnen na het veldritseizoen, wegtrainingen die in mei-juni-juli uitmondden in enkele zeges, daarna weer aan de cross denken, naar Amerika in september, gecrosst op zijn best maar op een fenomeen gebotst, toch weer wereldkampioen geworden en nu helemaal de weg op. Want nu is hier het serieuze werk, op WorldTour-niveau zelfs. Hij gaat zich tonen, hé, daar ben ik absoluut zeker van. En als hij zich goed voelt en Stijn Devolder stuurt hem wat…. Wie weet!”

Julien Vermote. Foto: Instagram.

Julien Vermote

Carl Berteele: “Nog zo iemand die is verkast en met heel duidelijke bedoelingen: het mag toch een paar keer voor hemzelf zijn. Dat ie een superploegspeler is, dat weten ze bij Dimension Data ook wel. Maar ik zou Julien als ploegleider toch ook wel loslaten in de Omloop. Met andere woorden, geef hem wat steun: zorg dat ie zo laat mogelijk in beeld komt en probeer er nog 1 of 2 mannetjes bij te zetten in de finale. En dan zou ik toch wel eens willen zien wat hij kan als hij in plaats van de 1e 100 km, nu eens de laatste 30 km voor eigen rekening mag rijden. Het zou mij niet verwonderen dat hij slim en sluw genoeg is om mee te glippen!”

Total
81
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*