De Baloise Belgium Tour en de BinckBank Tour trekken dit jaar niet naar Beveren. Dat gemis maken enkele internationale wielertoppers komende zondag goed in deelgemeente Verrebroek. Daar wordt voor de 8e keer de Grote Prijs van de Wase Polders gereden. De organisatoren van wielerclub Het Vliegend Wiel Verrebroek kregen de bevestiging van onder meer Niki Terpstra en Sep Vanmarcke, 2 toppers die het mooie weer maakten in het voorbije klassieke voorjaar.

In 2017 won Gianni Marchand in Verrebroek. Foto: Wase Polders vzw.

“Onze wedstrijd staat op de nationale kalender, maar op dezelfde datum zijn er internationaal nog liefst 5 andere UCI-wedstrijden”, vertelt voorzitter Erik Van Goethem van Wase Polders vzw. “De concurrentie was nooit zo groot, maar gelukkig hebben we de jongste jaren een mooie reputatie opgebouwd in het peloton. De renners weten dat we een perfecte organisatie aanbieden en dat onze omloop met amper 4 bochten en overal brede wegen heel veilig is en een garantie voor een snelle koers.”

130 renners

Met Niki Terpstra heeft de GP alvast dé man van het voorseizoen kunnen aantrekken. Terpstra won op magistrale wijze de Ronde van Vlaanderen en de E3 Harelbeke én stond ook op het podium in Parijs-Roubaix. Bovendien haalde hij nog tal van andere ereplaatsen. Daarnaast komt ook Sep Vanmarcke naar het polderdorp. Ook hij heeft er alweer een bijzonder regelmatig klassiek seizoen op zitten en was er in elke finale van de grote koersen bij. Vanmarcke won in 2013 al eens de GP van de Wase Polders en wil dat dat graag nog eens overdoen. Ook gewezen nationaal kampioen Preben Van Hecke is er weer bij. De Berlarenaar verbaasde in de Amstel Gold Race nog eens vriend en vijand. Van Hecke stond in Verrebroek al op het podium in 2016, in zijn Belgische tricoloretrui nota bene.

Naast al deze toppers komen ook heel wat teams met sterke selecties naar de Wase Polders. Zo zal Cibel-Cebon met Roy Jans en gewezen winnaar Timothy Stevens opnieuw een gooi naar de zege doen. Ook Telenet-Fidea – met ploegleider Sven Nys, Tarteletto-Isorex, United Cycling Team, Nano Development Team en het Asfra Racing Team zijn erbij. Samen met de clubteams van DCR – met Sander Cordeel die vorige maand nog 3 ritten won in de Ronde van Togo, Team Dakwerken Stroobant, Vetrapo Cycling Team en Molenspurters Meulebeke zullen er weer minstens 130 renners aan de start staan.

Sep Vanmarcke tekent present in de GP van de Wase Polders. Foto: Instagram.

Mannetje staan

Met de organisatie van de Wase Polders blijft dus ook een grote profwielerwedstrijd op het grondgebied van de gemeente Beveren. “Daar zijn ook wij heel blij om”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. “Als gemeente kozen we er dit jaar voor om niet in te stappen in de BinckBanck Tour of de Baloise Belgium Tour. Maar deze GP van de Wase Polders krijg al onze steun. Met de affiche die de organisatoren alweer hebben samengesteld, blijft onze gemeente dus haar mannetje staan in het wielerpeloton.”

Alle verdere informatie over de wedstrijd en de deelnemers is ook terug te vinden op de volledig vernieuwde website www.dewasepolders.com. Maar nog beter is om op zondag 13 mei met z’n allen naar het centrum van Verrebroek te trekken om er de wedstrijd zelf te aanschouwen. Uiteraard is de toegang helemaal gratis!

Dit is een bijdrage van Ivan Elegeert, persverantwoordelijke van De Wase Polders vzw.

Total
34
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*