“Cora, ik heb de Tour gewonnen, kindje!” Het zijn de legendarische woorden van Jan Janssen op die historische 21 juli 1968, in Parijs, waar de gebrilde Zuid-Hollander geschiedenis schreef door als 1e Nederlander ooit de Tour de France te winnen. Het heeft zijn leven voor altijd veranderd.

Ter ere van de 50e verjaardag van dit historische feit selecteerde sportfotograaf Tonny Strouken zijn 68 mooiste foto’s van die bewuste Tour. Journalist Raymond Kerckhoffs vulde de beelden aan met tekst, zodat je in het paperback ‘Janssen68′ volledig meegezogen wordt in die Tour. Een fenomenale editie, want wie had ooit durven denken dat Janssen, toen 28 lentes jong, de hele wereld zou verbazen en op de slotdag alsnog het geel zou binnenrijven. En nog wel ten koste van 2 Belgen: Herman Van Springel en Ferdinand Bracke.

Dompel je met Jan Jassen onder in de Tour van 1968. Een aanrader, dit boek!

Total
50
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*