Wie dacht dat we na het Wereldkampioenschap wel verlost zouden zijn van zegevierende Fransen en hun chauvinistische achterban, komt bedrogen uit. Dag 10 in de Tour en de zoveelste bekkentrekker vanwege onze zuiderburen mag zijn handen omhoog steken. En de Belgen? Zij strijden dapper voort…

Foto: ASO/ Alex Broadway.

Op zich heb ik niets tegen Frankrijk en niets tegen Alaphilippe, maar klaarblijkelijk moet er elk jaar een bekkentrekkende, aandachtsgeile Fransman een hele dag of zelfs een hele Tour in de kijker rijden. Vorig jaar hadden we het zitten met Lilian Calmejane, waarvan ik eerder dacht: ‘doe nu toch eens kalm, hé, jan’. Later nam Barguil over en ging die ondanks alle aandacht en prijzen ook nog eens met de superstrijdlust naar huis. Het decennium daarvoor was het vooral Titi Voeckler die de harten van de Fransen maar vooral de show stal.

Als je het 1 iemand gunt….

Van de Fransman van wie je het dan weer wel verwacht of op wie je dan tenminste hoopt, kwam zoals vaak weer niets. Bardet volgt, zoals altijd, om uiteindelijk als 2e, 3e of 4e uit te komen en volgend jaar nog een beetje harder te roepen dat hij de Tour wil winnen. Alsof het nog niet genoeg is, moeten we nu een hele Tour gaan kijken naar Alaphilippe in de bollen en Pierre Latour in het wit. L’année de gloire est arrivée…

KOM NU DONDERDAG NAAR ONS 1E KOERSGESPREK!

Dan toch een schouderklopje voor de Belgen. Greg Van Avermaet heeft het alweer geflikt en het is niet omdat hij het nog al eens gedaan heeft, dat het nu minder straf is. Van Avermaet eindigt voor renners als Gesink, Martin en Calmejane. Jongens die in hun thuisland toch naar voren worden geschoven als kandidaat etappewinnaars. Serge Pauwels krijgt dan weer de prijs van de sympathie. Er is er bergop altijd wel 1’tje beter, maar dat belet hem niet om strijdend ten onder te gaan. Zijn heldere en eerlijke analyses verdienen ook een complimentje. Als je het iemand zou gunnen….

Dappere Belgen en vervelende Fransen, het is voorlopig het verhaal van de zomer. Laat ons hopen dat er toch eens 1 dagje komt dat de rollen omkeren.

Total
130
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*