Zondag in Geraardsbergen begint het seizoen écht voor de meeste veldrijders. Dat is ook het geval voor Jarno Bellens uit Heist-op-den-Berg. Hij is in vorm, als we mogen afgaan op zijn zomer. “Momenteel is de vorm inderdaad goed”, zegt de 1e jaars belofte van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Maar hoe goed het momenteel ook loopt, ik blijf met de voetjes op de grond. Uiteindelijk ben ik nog maar 1e jaars en moet ik nog alles bewijzen.”

“Ik heb een goede zomer gehad, zonder blessures”, steekt Bellens meteen met goed nieuws van wal. “En ik heb alle wegkoersen kunnen uitrijden. Ik ben dus zeker tevreden, met als beste resultaten 9e op het BK en 8e in de Valromey Tour in Frankrijk. Op het BK was het eigenlijk simpel. De grote topfavoriet was daar mijn ploegmakker Remco Evenepoel. Zodra hij demarreerde moest ik gewoon zien dat ik mee zat. Dat lukte ook. Eerst waren we weg met 15 man. Stilletjes aan vielen er jongens weg, zodat we na Remco en 2 andere jongens – die waren weggereden uit de kopgroep – met een geringe groep voor de plek 4 sprintten.”

“In Valromey wist ik niet goed wat te verwachten. Ik had nog nooit gekoerst over bergen van het kaliber Col de la Rochette, Col du Cuviliat en Col de Richemont. Voor mezelf was het wat afwachten. De 1e rit kwam ik gewoon aan in het peloton. De 2e dag ging het al een stuk beter. Ik reed na 60 km weg met een groepje naar de koplopers. Zo zag ik dat we met een man of 40 in de kopgroep zaten, een klein peloton dus. Zo wist ik dat het moeilijk werd om te winnen. Uiteindelijk strandde ik op een top 15 plaats in de 2e rit. De 3e rit was de meest gevreesde, met de Grand Colombier. 16 km lang klimmen tegen 8%. Daar ben ik proberen mee te gaan met de beste klimmers en zo eindigde ik 6e. Met die uitslagen werd ik 8e in het algemeen klassement.”

“Ik mag niet klagen over mijn conditie”, trapt Bellens een open deur in. “Natuurlijk is het nog altijd afwachten hoe het in de cross zal zijn. Ik sta zelf voor de overstap van de junioren naar de beloften. Koersen tegen jongens van 4 jaar ouder en 10 minuten langer crossen…. Tot nu toe heb ik de overstap goed overleefd. Zaterdag in Vorselaar zal ik wel bekijken waar ik uitkom. Het parcours ligt me wel, maar het is natuurlijk afwachten wat het de dag zelf zal geven. Ik zal zeker mijn best doen om een goede uitslag te rijden. Ook staat zondag de Brico Cross in Geraardsbergen op het programma. Ook wel een belangrijke wedstrijd omdat mijn huidige ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice die organiseert. Dat wordt een serieuze test, want alle goede beloften zullen aan de start staan. Ikzelf zal achteraan moeten plaatsnemen en dan valt het nog te zien of ik evengoed kan inhalen als tijdens de vorige crossen. Ik zal wel snel zien hoe groot het verschil is tussen mezelf en de wereldtop bij de U23.”

“Ik wil ieder weekend mijn best doen, plezier hebben op de fiets en proberen hier en daar eens UCI-punten te pakken, zodat ik meer vooraan kan starten”, aldus Bellens nog. “Ik bekijk het gewoon van week tot week, van wedstrijd tot wedstrijd. Ik ben alvast blij met mijn keuze voor Pauwels-Sauzen Vastgoedservice, de ploeg waarvoor ik vorige winter debuteerde. De omkadering is goed en de ploeg wil me naar een hoger niveau helpen brengen. Bovendien hebben ze kwalitatief materiaal ter beschikking. Maar hoe goed het momenteel ook loopt, ik blijf met de voetjes op de grond. Uiteindelijk ben ik nog maar 1e jaars en moet ik nog alles bewijzen.”

Fotomateriaal: Christopher Jobb – www.christopherjobb.de

Total
203
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*