Met het verdwijnen van de wegploeg Experza-Footlogix (lees hier) komt ook een einde aan de samenwerking tussen Christel Herremans en ploegleider Davy Wijnant, die al jaren een vaste waarde was – voordien bij de Sport Vlaanderen-ploeg. Maar het leven gaat voort en dus zocht én vond Wijnant intussen al een nieuw team.

Foto: Healthmate-Cyclelive.

Na 5 jaar bij Sport Vlaanderen en diens opvolger Experza-Footlogix trekt Wijnant naar Healthmate-Cyclelive.  “Ik kijk terug op 5 mooie jaren bij Sport Vlaanderen, waar we als team toch mooie stappen hebben gezet, met enkele mooie overwinningen ook”, is Wijnant dankbaar voor wat is geweest. “De mooie momenten zijn niet op de vingers van 2 handen te tellen, maar er zijn toch een paar uitschieters.”

“Dan denk ik bijvoorbeeld aan de overwinning van Kelly Druyts in de laatste etappe van de Trophée d’Or van 2014. Of aan haar WK-zege in de scratch. Er was de wereldtitel van Nicky Degrendele in de keirin, ook in 2014. Soms konden ook kleine overwinningen mij emotioneel raken. En ik kon vaak genieten van de tomeloze inzet van mijn rensters, zoals bijvoorbeeld de ontsnapping van Demmy Druyts in de Omloop Het Nieuwsblad van 2017. Ook van de groei van Kelly Van den Steen en Fien Delbaere heb ik enorm kunnen genieten.”

“1 van de allermooiste verwezenlijkingen is dat we 3 keer de winst in het teamklassement van de Lotto Cycling Cup pakten. Met onder meer de eindzege van Kelly Druyts en de jongerentrui. Overwinningen van Skalniak en Eraud dat laatste jaar zullen mij ook bijblijven. Het zijn stuk voor stuk momenten die ik koester, dus ja, ik vertrek zeker met een warm gevoel bij de ploeg.”

Sponsor

“Ik denk persoonlijk niet dat het minder jaar van Thalita de Jong (lees hier, red) iets te maken heeft met het wegvallen van hoofdsponsor Experza”, meent Wijnant. “Een team draait niet om 1 persoon maar om een groep mensen, een team. Echter kan ik daar moeilijk een uitspraak over doen omdat dit niet mijn verantwoordelijkheid was. Ik weet dus niet exact wat tussen de beide partijen gezegd is, maar het blijft natuurlijk een spijtige zaak! De ploeg was klaar om de volgende stap te zetten…. Als ik zie waar het team stond in 2013 en dan nu… Dan kan je moeilijk ontkennen dat we als team snel gegroeid waren.”

“Bij Healthmate zal ik ook als ploegleider aan de slag gaan van begin volgend jaar. Het is een jong team met enkele verrassende transfers, maar ook met talentvolle rensters die blijven. Het is dan ook de bedoeling het team verder te ontwikkelen en mijn ervaring te delen. Hopelijk kan ik met sommige mensen in het team een band smeden zoals ik dat eerder heb gedaan met kinesiste Saar Nevejans of mecanicien Pascal Nerinckx. En met de rensters natuurlijk. Met de meeste meiden waar ik in het verleden mee gewerkt heb, heb ik nog steeds een goed contact. Dat is leuk.”
Total
198
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*