In de gegeven omstandigheden lijkt het op het 1e zicht geen evidente keuze om voor de nieuwe formatie Roompot-Charles te kiezen, maar Justin Timmermans durft de sprong wel aan. Voor de 22-jarige voorjaarscoureur uit Overijssel wordt het zijn 1e profverbintenis, iets waar hij logischerwijs hard naar uitkijkt. “Ik zie vooral het positieve en ben blij en trots met deze kans”, zegt hij.

Foto: Fabienne Vanheste.

Wat heeft je overtuigd om voor de nieuwe fusieploeg te kiezen?

Justin Timmermans: “De aanvallende instelling van beide ploegen die nu samen komen, spreekt mij erg aan en ik houd er zelf ook erg van om erin te vliegen. De mix van jonge en ervaren renners vind ik erg mooi, ik hoop dan ook veel van de renners met WorldTour-ervaring te kunnen leren. Daarnaast is er ook het opleidingskarakter die de nieuwe fusieploeg kenmerkt, wat jonge renners extra kansen geeft.”

Lagen er nog andere kapers op de kust om je in te lijven?

Justin Timmermans: “Ik was naast Roompot-Charles nog bezig met een andere procontinentale ploeg, maar die interesse werd nooit echt concreet – onder meer door het wegvallen van de vele teams en de weinig beschikbare rennersplekken. Ook een Nederlandse continentale ploeg ploeg wilde me er graag bij, maar toen Team Roompot-Charles concreet werd, heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben superblij met deze kans.”

Foto: Fabienne Vanheste.

Welke vragen stel jij je over de berichtgeving rond Nick Nuyens en Wout van Aert? Of zie jij de nieuwe ploeg toch vooral als een Nederlands verhaal waarin Nuyens een onderschikte rol zal spelen?

Justin Timmermans: “Natuurlijk heb ik het 1 en ander meegekregen over de berichtgevingen rond Nuyens en Van Aert, maar zoals elk verhaal heeft ook dit verhaal 2 kanten en leg ik dit naast mij neer. Wat ik nu vooral zie is een mooie fusie tussen 2 mooie aanvallende ploegen met zowel Nederlandse als Belgische invloeden. Ik ben trots om straks voor deze ploeg uit te komen.”

Je hebt 4 jaar bij de beloften gefietst. Had je die jaren nodig om profklaar te zijn?

Justin Timmermans: “Absoluut, ik heb 4 jaar lang elk jaar een stap kunnen zetten en ik weet zeker dat ik de komende jaren nog stappen kan zetten in mijn ontwikkeling. Ik heb dit jaar bewezen een constante renner te zijn, onder andere in de zware en langere etappekoersen zoals de Tour de Normandie en de Olympia’s Tour, waarin ik tegen het einde van de week steeds beter werd en mee streed om de topnoteringen. Het enige wat ik dit jaar mis, is een uitschieter. Ik zat er vaak dichtbij in kansrijke ontsnappingen in grote wedstrijden, maar in de laatste kilometer liep het dan toch telkens mis.”

 

Foto: Audrey Duval.

 

Na 2 jaar Baby Dump veranderde je voor je laatste beloftejaar nog naar Delta Cycling Rotterdam. Wat heeft jou dat extra bijgebracht?

Justin Timmermans: “Ik voelde dat ik na 2 goeie jaren bij Baby Dump klaar was voor de volgende stap in mijn ontwikkeling en vooral ook grotere wedstrijden moest rijden zoals de Tour de Normandie en de 1.1 koersen in het buitenland. Ook kreeg ik binnen Delta Cycling Rotterdam de kans om als laatstejaars belofte mijn droomkoers te rijden, met name Parijs-Roubaix. Helaas gooide een valpartij roet in het eten voor een topnotering,  ik ben trots dat ik alsnog 24e werd. Ik merk vooral dat mijn motor weer groter is geworden door de grotere wedstrijden. Binnen Delta heb ik vooral veel opgestoken van de begeleiding en de renners met ervaring.”

Wat verwacht je van je 1e seizoen bij de profs?

Justin Timmermans: “Het zal vooral in het begin even wennen zijn. Afgelopen jaren heb ik al wel veel 1.1 en 1.2 wedstrijden gereden. Ik weet dat ik dit niveau aankan en hoop volgend jaar ook mijn mannetje te staan. In mijn ontwikkeling hoop ik in het 1e jaar ook weer een stap te zetten en mijzelf als renner verder te ontwikkelen. Wanneer ik in de kleinere wedstrijden mee de finale heb kunnen kleuren en in de grotere wedstrijden mijzelf vooral heb laten zien in iets wat ik graag doe, aanvallen, dan zal het seizoen geslaagd zijn.”

 

Total
194
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*