Jens Reynders verlaat Leopard Pro Cycling aan het einde van 2018. Een nieuwsfeit dat vooral weerklank krijgt door de keuze die hij daarbij maakt. De jonge Limburger kiest namelijk niet voor ene profcontract, maar wel om zich komend seizoen meer te tonen tussen zijn leeftijdsgenoten. Daar zal zijn nieuwe ploeg AGO-Aquaservice maar wel bij varen.

Foto: Philip Martens.

Waarom in 2019 AGO-Aquaservice?

Jens Reynders: “Het was een moeilijke beslissing. Met Leopard reed ik vooral profwedstrijden, waarin ik best mijn mannetje kon staan. Ik had dan ook verschillende mogelijkheden. De kans om prof te worden was er, maar door een zeer korte winter 2017-2018 had ikzelf en mijn trainer niet verwacht dat ik op dit niveau zou presteren. Ik heb vorig seizoen namelijk 15 weken niks kunnen doen door klierkoorts. Ik kon pas terug op niveau trainen in januari en eind februari begon ik al aan mijn wedstrijden. Daarom wil ik de stap naar de profs nog wat uitstellen. Ik wil me in 2019 ook meer testen op U23-niveau.”

Je reed na je juniorenperiode 2 jaar voor Leopard Pro Cycling. Achteraf gezien de juiste keuze of had je er meer van verwacht?

Jens Reynders: “Na mijn juniorencategorie naar Leopard trekken, was de beste keuze. Ik heb daar veel geleerd en heb veel te danken aan de ploeg. Dankzij hen heb ik veel stappen vooruit gezet. Ik heb 2 jaar kunnen proeven van het profpeloton en weet nu perfect wat ik er van kan verwachten.”

Wat blijft je na die 2 jaar bij in zowel positieve als negatieve zin?

Jens Reynders: “Dat de leiding in welke omstandigheden dan ook altijd de kalmte bewaarde en dat de verzorgers hun uiterste best deden om alles perfect te laten verlopen. Het is een beetje een familiekring. Als de uitslagen niet direct kwamen, gingen ze niet panikeren. Uit die houding heb ik voor mezelf ook iets geleerd.”

Je gaat nu wel in een beloftenploeg koersen. In welke zin zal dat anders zijn voor jou?

Jens Reynders: “De stap naar belofte is vooral om te proberen meer resultaten te rijden. Ik wil me nu meer meten in mijn eigen categorie, waar ik normaal ook thuishoor. Tenslotte ben ik nog altijd maar 20 jaar. De grootste verandering gaat de manier van koersen zijn. Het grootste verschil is dat bij de profs de koersen meer gecontroleerd zijn e dat het tempo er in de finale niet meer uit wordt gehaald.”

 

Foto: Fabienne Vanheste.

 

Heb je deze stap gezet met het oog op doorgroeien naar de profploeg?

Jens Reynders: “Ze hebben me een voorstel gegeven om door te groeien, ja. Maar wat ik in 2020 ga doen, ligt voor mij nog niet vast. De bedoeling is om direct WorldTour-renner te worden, wat zeker niet uitsluit dat ik niet naar een procontinentale ploeg zou willen. Ik wil daarom volgend seizoen proberen te bevestigen en wat dan gebeurt, zien we wel. Ik wil me niet verbranden door op jonge leeftijd stappen over te slaan.”

Is dit de ideale stap voorwaarts voor jou? Of gewoon de beste gezien de aanbiedingen?

Jens Reynders: “Ik had verschillende internationale U23-aanbiedingen. Maar AGO leek me de beste keuze, al heb ik sowieso wel getwijfeld. Het is misschien wel mijn moeilijkste keuze geweest in mijn nog jonge carrière. Maar ik kreeg een mooi voorstel en heb er vertrouwen in, we gaan er het beste van maken.”

Bij Leopard had je het in het begin wat lastig met Engels als voertaal. Wordt AGO een beetje thuiskomen? Of zal je moeten wennen aan het Frans?

Jens Reynders: “Bij Leopard heb ik Engels geleerd. Ik moet zeggen: het ging vlotter dan ikzelf had verwacht. Mijn Frans zal zeker moeten worden bijgeschaafd. Maar als dat het enige probleem word, dan zit het wel snor.”

Wat verwacht je sportief van je 1e jaar AGO?

Jens Reynders: “Wat ik moet verwachten, weet ik eerlijk gezegd niet zo goed. Ik heb tussen de profs gereden en daar kon ik al mooi meedoen. AGO zelf heeft hoge verwachtingen van mij, maar zoals je nu weet, sla ik niet snel meer in paniek. Met goede benen kan je veel laten zien. Ik ga dus goed door de winter proberen komen en dan zal het wel los lopen.”

Total
5
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*