Jarne Van de Paar reed dit seizoen nog als 2e jaars junior behoorlijk aardig in het shirt van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC. Zijn knappe seizoen werd beloond met een jaarcontract bij de beloften van Lotto Soudal. Niet slecht voor de net 18 geworden Balenaar, die zijn seizoenseinde wel liever anders had gezien. Al wil hij er zelf niet te veel woorden aan vuil maken.

Foto: Bram Van Lent.

“Ik probeer toch elk jaar een keer te winnen, dat vind ik een mooie ambitie”, zegt Van de Paar. Heeft hij dat dit jaar toch eventjes overtroffen, met liefst 10 zegeruikers. “Ik kon onder meer winnen in Gullegem, Stekene, Bierbeek en Opwijk maar won ook de Beker van België in Korbeek-Lo en werd provinciaal kampioen tijdrijden. Daarnaast was er de Spaanse etappekoers Vuelta Ribera del Duero, waarin we met de ploeg de winst pakten in de TTT en ik zelf ook de 2e etappe won. Daarvoor werd ik beloond met eindwinst én de groene trui.”

Juniorenrundfahrt

“Dat was allemaal ver boven mijn verwachtingen, maar ik kan er natuurlijk alleen maar blij mee zijn”, geeft de jonge Balenaar toe. “De dagzege in de 2e etappe van de Oostenrijke Juniorenrundfahrt was de meest in het oog springende. Enerzijds omdat het een UCI-koers was, anderzijds omdat er grote ploegen aan de start stonden, met onder meer Van Moer Logistics maar ook het Deense Team Mascot en het Duitse Team Wipotec. In de 2e rit in Rohrbach won ik in de massaspurt van onder meer Ilan Van Wilder en Steven Pattyn, hoewel ik mezelf niet als sprinter wil omschrijven.”

Foto: Bram Van Lent.
Het seizoen had wel op een andere manier mogen eindigen voor Jarne Van de Paar, al doet hij er zelf wat lacherig over. “In begin van de maand oktober ging ik op training zwaar tegen het asfalt. Er kwam een tegenligger aan en die sneed plotsklaps zijn bocht af, waardoor ik onmogelijk recht kon blijven. Bij die valpartij ging mijn schouder uit de kom en schoot mijn sleutelbeen omhoog. Dus moest ik nog een operatie ondergaan om alles terug op zijn plaats te zetten en te verstevigen. Het zal daarom nog heel even duren voor ik weer op de weg zal rijden. Hopelijk zal het mijn seizoensbegin niet hinderen.”

Ontdekken

Komt altijd slecht gelegen, zo’n operatie. Ook voor Van de Paar, want die heeft namelijk een contract getekend bij Lotto Soudal U23 om er zijn 1e jaar als belofte door te brengen. “Ik heb een goede eindsprint, maar eigenlijk ben ik nog op zoek naar wat voor type renner ik echt ben en wat ik het liefste doe”, besluit hij. “Dat hoop ik het komende seizoen te ontdekken. Het spreekt voor zich dat ik vooral zal moeten stelen met mijn ogen, ervaring opdoen en werken voor de ploeg. Maar stiekem hoop ik hier en daar ook wel eens mijn eigen kans te mogen gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*