Iets later dan verwacht viel het boek The Wolfpack in de brievenbus van onze redactie. Een kolos van zowat 240 pagina’s, uitgegeven in stijlvol zwart. Dit boek biedt een chronologische inkijk in het fenomenale seizoen van QuickStep Floors, aan de hand van unieke foto’s en begeleid van korte krachtige onderschriften. Een aanrader.

Het jaar begon voor de troepen van Patrick Lefevere zoals gebruikelijk in de Bakala Academy in Leuven, waar de fysieke proeven werden afgenomen bij de renners. Alleen al dat hoofdstuk levert prachtig fotomateriaal op van door de pijngrens gaande lijven. Er is de aparte voorstelling in de Ronde van Colombia. Een ontredderde Dries Devenys nadat hij zijn lens heeft verloren in de Omloop. Een huilende Yves Lampaert na Kuurne. Stybar in de modder van de Strade Bianche. De emotie rond de zege van Niki Terpstra in de Ronde. Philippe Gilbert die van een dikke sigaar trekt aan de zijde van Lefevere. Een feestende Lampaert na het BK in Binche. Gilbert die uit het ravijn kruipt langs de Col de Portet d’Aspet. En ga zo maar door.

The Wolfpack biedt nog meer exclusiefs. Beelden van Fernando Gaviria bij zijn paarden in Colombia. De Vlamingen op training door de Vlaamse Ardennen. Het QSF-personeel in de bus wanneer Alaphilippe de Waalse Pijl wint. Dollende ploegmaats aan tafel in een zoveelste hotelrestaurant. De aders als kabels op  de benen van Enric Mas. En ga zo maar door.

Een fotografische topper, dit naslagwerk. Uitgegeven door Kannibaal.

Total
23
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*