“Ik heb er zin in”, zegt Nick Nuyens op de ploegvoorstelling van zijn nieuwe team Roompot-Charles. Het is een understatement om te stellen dat het een woelig jaar is geweest, maar ook aan dat soort liedjes komt een eind. 2019 wordt een  nieuw avontuur voor de baas van Sniper Cycling.

“Het is inderdaad geen doorsnee seizoen geweest”, begint Nuyens onze babbel met een bevestiging waar hij zelf ook niet onderuit kon. “We reden nochtans een prima voorjaar, in die periode zag je het enthousiasme na elke koers koers stijgen binnen onze ploeg. Maar door de gebeurtenissen in Parijs-Roubaix en het overlijden van Michael Goolaerts hebben renners en staf een enorme klap gekregen. Dat dragen we de rest van ons leven mee. Ik moet dus niet zeggen hoe moeilijk het is geweest om daar midden in het seizoen van bovenop te geraken. Maar het leven gaat voort.”

Er moest in die moeilijke momenten ook aan de toekomst gedacht worden. “Ik ben Michael (Zijlaard, red) dan wat toevallig tegengekomen (lees hier meer) en al snel was duidelijk dat onze puzzelstukken in elkaar vielen. Daarmee kon ik voort. Het klopt dat ik kritiek kreeg van ex-renners, maar daar kon ik toch moeilijk tegen ingaan? Er zijn altijd en overal jongens die ertussen vallen. Het makkelijkste wat een renner die geen contractverlenging krijgt, kan doen, is zijn negativiteit uiten. Maar ik ben daar niet mee bezig. Ik wil vooruit in het leven, ik wil vooruit met de ploeg. En dus kijk ik ook vooruit. De rest heeft geen nut.”

Unieke combinatie

De ambitie met Roompot-Charles is groot. “We zijn 2 jaar geleden begonnen met een project. De ambitie was om dé referentie te worden op procontinentaal niveau. Dit is voor ons de volgende stap om die ambitie waar te maken. Op korte termijn moeten we gewoon blijven doen waar we goed in zijn: ons in de kijker rijden en laten zien dat we erbij zijn, gekoppeld aan resultaten. We moeten onze renners goed begeleiden zodat ze de volgende stap in hun carrière kunnen zetten en wij zo ook als ploeg kunnen doorgroeien.”

Is het een Belgisch-Nederlandse of Nederlands-Belgische ploeg? Hoe liggen die verhoudingen. “Het is simpel, het is 50-50”, zegt Nuyens. “Je kan eindeloos doorgaan met die vergelijkingen tussen hoeveel Belgische en hoeveel Nederlandse renners, hoeveel Belgische en hoeveel Nederlandse staf, hoeveel Belgische en hoeveel Nederlandse partners. Het gaat er hem om dat je samen beter wilt worden. Onze combinatie België-Nederland is sowieso al uniek in de wielerwereld. Dit is een bijzonder gegeven, zeker gezien we tevens de combinatie weg en veld hebben. Ik ben dan ook op trots op het geheel dat we samen hebben gerealiseerd.”

Total
50
Shares

1 commentaire

 1. Roompotter all the way en in die hoedanigheid hoop ik op een voortzetting van de positieve input van het Roompot gedachte clean en fair play all the way.

  Modder gooien is zo makkelijk, mensen in kwaad daglicht zetten ook. Wij Zeeuwen zijn mensen van daden geen woorden, onze credo “Luctor et Emergo” bevestigd dat.
  De leeuw in onze vlag verbind ons met onze buren de Belgen en zoals in het loodswezen op onze beide geliefde Schelde strijden wij regelmatig tegen elkaar maar in tegenspoed met elkaar dit maakt ons sterk het gevecht, plezier en het klei. Vruchtbaar zijn onze gronden en onze harten met onze knuisten verzetten we bergen en brengen dingen in beweging.

  Voor en tegenspoed de schelde stroomt in onze beiden bloed.
  “Luctor et Emergo” (ik worstel en kom boven) staat in onze harten vastgeroest.

  Team Roompot-Charles strijd in voorspoed en ga met opgeheven hoofd het nieuwe seizoen tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*