De kogel is door de kerk. De 8e Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, een organisatie van Wielerclub de Mandelzonen, vindt plaats op zondag 10 maart 2019 in de Oost-Vlaamse fusiegemeente Aalter. De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré werd opnieuw als UCI 1.1-wedstrijd gecategoriseerd. WielerVerhaal is officiële mediapartner van deze koers.

Vorig jaar won André Looij de GP Monseré. Foto: GP Monseré.

In 2019 organiseren de Mandelzonen al voor de 8e keer de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, een eerbetoon aan de betreurde Jean-Pierre Monseré. De Roeselaarse wielerkampioen won op 21-jarige leeftijd het WK van 1970 in het Engelse Leicester, waarna hij een half jaar later verongelukte tijdens de Grote Jaarmarktprijs in Retie.

Nieuwe starplaats

Het parcours van de GP Monseré 2019 ziet er als volgt uit. Via Aalter en de deelgemeenten Bellem, Ursel, Knesselare en Lotenhulle rijden de renners richting Deinze en vervolgens Kruishoutem. De kasseistroken rond het landelijke Wannegem-Lede en Nokere zijn de 1e obstakels van de dag. Vervolgens passeren de renners door Zulte, Oeselgem en Wakken. Nadien volgen de Poelberg op grondgebied Tielt en gaat het langs grote brede wegen via Pittem en Ardooie terug richting Roeselare om na 100 kilometer de 5 plaatselijke ronden aan te vatten.

“Een nieuwe startplaats was geen noodzaak, maar Ieper bleef te lang talmen en wij hebben het zekere voor het onzekere genomen”, zegt Rino Vandromme van de organisatie. “Ook omdat Aalter meteen heel enthousiast was. Bovendien hebben die mensen ervaring met het inrichten van start- en aankomstplaatsen van grote wielerwedstrijden.”

Gitsberg

In de plaatselijke ronde van 19 kilometer rijden de renners via het bochtige centrum van Roeselare richting Hooglede om vervolgens via Gits en de Gitsberg terug te keren naar Roeselare. De finish van de 8e Grote Prijs Jean-Pierre Monseré ligt na jarenlange afwezigheid opnieuw in de Sint-Amandsstraat ter hoogte van het De Coninckplein. Op de Moerman-site wordt er een groot VIP-dorp opgetrokken.

De koers is in 2019 voor het eerst deel van de Napoleon Games Cup. “De mensen van Dwars door West-Vlaanderen,  waarvan wij de datum hebben overgenomen, waren heel enthousiast en lovend over de Napoleon Games Cup”, duidt Vandromme de keuze. “Door de opwaardering met rechtstreekse televisie-uitzending hebben wij toegehapt om hiervan deel te gaan uitmaken. Of dat nieuwe deuren opent? Dat zal nog moeten blijken, maar de ploegen zijn wel makkelijker te overhalen en de sponsoring loopt ook goed, dus voorlopig zijn we erg tevreden.”

De wedstrijd zal voor de 1e keer in zijn bestaan rechtstreeks uitgezonden worden op VTM.

WielerVerhaal is trots om officiële mediapartner te zijn van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. We brengen hier wat extra communicatie over zodat we deze wedstrijd kunnen helpen groeien. Wat ons mediapartnership nog meer inhoudt, zal in 2019 wel duidelijk worden! 🙂

Total
109
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*