De BH RS1 is volledig vernieuwd en wil sneller dan ooit zijn, met een betere integratie. Dit terwijl de fiets toch een hoog niveau van comfort behoudt en de meest veelzijdige fiets in het wegassortiment van BH blijft.
Carbon en integratie
De introductie van de nieuwe BH Aerolight én BH Ultralight heeft het niveau qua snelheid en prestaties toch een stuk verhoogd. Beide modellen zijn ontworpen om kostbare seconden van de klok te halen en uit te blinken op wedstrijdlevel. De BH RS1 wil alle geleerde lessen van deze nieuwe modellen benutten, en past ze toe op een fiets die comfortabel en ergonomisch is voor de meeste fietsers.
De BH RS1 begint met een carbon frame waarbij alles is vernieuwd. Voor de constructie ervan is gebruik gemaakt van Performance Carbon Layup, met een optimale balans tussen een laag gewicht, een aangenaam comfort en een hoge stijfheid. Hetzelfde productieproces dat wordt gebruikt bij de BH-wedstrijdframes is hier toegepast. Het HCIM (Hollow Core Internal Molding) systeem zorgt voor een perfecte afwerking, niet alleen aan de buitenkant van het frame, maar ook aan de binnenkant. Die aanpak resulteert in een lager gewicht en verbeterde stijfheid.
Integratie is een fundamentele pijler geweest in de vernieuwing van de BH RS1. De bekabeling loopt volledig intern vanaf het stuur met behulp van het ACR-systeem, waarmee BH uitgebreid ervaring heeft. De zadelpenklem is volledig verborgen en maakt gebruik van een intern klemmechanisme dat de zadelpen vasthoudt zonder een noodzakelijk high tightening torque. De zadelpen neemt ook aerodynamische lijnen aan.
Aerodynamica
Op de zadelpen kan het Planck-achterlicht geïnstalleerd worden. Dit is perfect geïntegreerd en gemakkelijk te installeren dankzij een magnetisch systeem. Het is een essentieel accessoire om veilig te rijden. Om de integratie door te zetten, gebruikt de BH RS1 snelspanners met verborgen hendels, de Hidden Quick Lever. Deze maakt het mogelijk om de snelspanner zonder gereedschap te openen zonder dat de strakke esthetiek verloren gaat. Daarnaast wordt ook de aerodynamica verbeterd.
Wat opvalt aan de rest van het frame is het gebruik van een BB368EVO trapas met een breedte van 86 mm. Die is cruciaal voor het ontwerp dat stijfheid biedt aan het trapasgebied, een essentieel punt in alle racefietsen.
De nieuwe BH RS1 plaatst aerodynamica bovenaan de waardeladder. De vormen van elke buis zijn zorgvuldig bestudeerd om de beste aerodynamische efficiëntie te bekomen, waarbij de Kamm Tail-vorm wordt toegepast. Deze is ook gebruikt bij de BH Aerolight, om een soepele luchtdoorstroom te garanderen zonder drukzones te creëren. Het resultaat is een aanzienlijke winst in aerodynamica, wat zich vertaalt in hogere snelheden ondanks eenzelfde wattage.
De aero vork heeft ruimte voor banden van 32 mm breed. Er is meer ruimte om de luchtdoorstroom te verbeteren. De vormen van de vork geven karakter aan de BH RS1, en passen perfect bij de lijnen van de rest van het frame.
Comfort en prijzen
We spreken onder meer over aerodynamica, integratie en carbon. Deze aspecten maken de BH tot een zeer mooie en straffe racefiets. Maar de RS1 heeft ook een specifieke geometrie om het rijden comfortabeler te maken voor de meeste fietsers. De voorkant is verhoogd dankzij een verhoogde stuurbuis, wat een comfortabele houding mogelijk maakt zonder afbreuk te doen aan de racelook. Aan de achterkant zijn compromissen gezocht tussen behendigheid, snelle reactie en veiligheid. Dat maakt de BH RS1 een fiets die hoogwaardige prestaties en comfort combineert. Een ideaal wapen dus voor lange dagen in het zadel, lange afstanden en intense weekendritten.
De nieuwe BH RS1 komt op de markt in 5 verschillende configuraties, te beginnen bij een prijs van €3.299 voor het enige model dat uitgerust is met een mechanische groepset. De rest van het assortiment maakt gebruik van elektronische groepen, zowel van Shimano als SRAM. De BH RS1 is beschikbaar in 3 standaardkleuren én de mogelijkheid de kleur te personaliseren via het gekende programma BH Unique.