De Baloise Belgium Tour is aan zijn 86e editie toe en zoals dat hoort zijn er weer een aantal topfavorieten voor de mooiste rittenkoers op Belgische bodem. Onze man Carl Berteele zette zijn 10 namen op papier en zegt u waarom deze heren straks hoge ogen kunnen gooien.

Tiesj BenootBaloise veiligheidTiesj Benoot

Carl Berteele: “Vorig jaar genoten van de frisse wind die hij in dit Belgische peloton liet waaien. Vol blijven rijden zoals ie bij de beloften deed. Het was een aangename kennismaking en vooral een doortrekken van zijn goeie vorm na die prima prestatie in de Ronde Van Vlaanderen. De winnaar van 2015 – Greg Van Avermaet – is er niet bij, dus als je ergens 2e bent geweest….”

Kenny Dehaes (BEL/Wanty-Groupe Gobert) Pro Cycling Team Wanty-Groupe Gobert Official 2016 Team Portraits by ©kramon

Kenny Dehaes

Carl Berteele: “Ik weet ook wel dat er nog andere sprinters zijn in dit peloton, om Debusschere en Planckaert bijvoorbeeld niet te noemen, maar deze Dehaes is net op tijd in vorm en hij zit in een team waar zich begint goed te voelen. Op dit niveau en zonder Greipel en Boonen liggen er kansen voor hem. Er zal in Knokke geknokt moeten worden tussen al die mannen, wat een leuk spurtje kan worden op de Wandelaar.”

Floris De Tier DDBFloris De Tier

Carl Berteele: “Het is het moment voor Floris om zich zaterdag eens te tonen in die etappe in en rond Verviers. Er liggen enkele mooie beklimmingen op het parcours. Waarom zou hij zich eens niet meten met enkele klimmers? Het zou mij niet verwonderen als De Tier een knap resultaat neerzet.”

Laurens De VreeseLaurens De Vreese

Carl Berteele: “Aanvallen, de beuk erin, gaan voor één of ander truitje, in beeld komen,…. De opdracht voor Laurens is duidelijk. Dat wordt weer helemaal zijn ding. Hou je al maar klaar in de eerste rit. Die zal door hem gekleurd worden. En wie weet leidt dat eens tot wat meer. Het mag gerust.”

TimoDupontTimothy Dupont

Carl Berteele: “Wie zou verwacht hebben dat hij op dit moment van het seizoen de meeste Belgische overwinningen heeft behaald? En dus kandidaat-ritwinnaar in deze Baloise Belgium Tour. Zeker weten. Ik had het al over enkele snelle mannen. Wel, hij hoort hier zeker bij en hij zal hen het vuur aan de schenen leggen. Hij krijgt wellicht een heel team in zijn dienst en met onderweg nog enkele bliksemafleiders kan dat interessant worden.”

TheAllrounFlandrien (v)

TonyMartin_otherTony Martin

Carl Berteele: “De proloog is niet echt zijn ding en 6 km is een beetje kort, maar als 1 man kan gaan op lange rechte stukken, dan is hij allicht de te kloppen man in dit deelnemersveld. Vraag blijft dan natuurlijk of en hoe die leiderstrui eventueel zal worden verdedigd. Maar ze hebben er uiteraard ervaring mee bij Etixx-QuickStep en Martin is 3-voudig eindwinnaar. Dat smaakt mogelijk naar meer en dan mag een 1e seizoenszege er toch wel uitkomen.”

OliverNaesenTWITTEROliver Naesen

Carl Berteele: “Oliver zal zich tonen. Ik kan mij niet van die indruk ontdoen. Hoort hier gewoon in dat rijtje thuis en zal het vertrouwen normaliter niet schaden. Kan meegaan in een aanval en het allicht ver uitzingen, wie weet zelfs de revelatie worden. Dat zou mooi zijn.”

Simon SpilakSimon Spilak

Carl Berteele: “Zou in principe moeten meespelen voor de eindzege. Dit is natuurlijk niet de Ronde van Zwitserland of de Ronde van Romandië, maar dan kan zo’n Ardennenrit toch geen probleem zijn. Wordt allicht de kopman bij Katusha en dan staat er toch een redelijk sterk team in zijn dienst. In de gaten houden dus.”

WoutVanAertWout Van Aert

Carl Berteele: “Ja, de wereldkampioen veldrijden moet er bij en hij zal zich sowieso laten zien. De demonstratie in Puivelde is wat het is, maar een veldrijder die pas komt piepen, jawadde. Uiteraard is Van Aert niet zomaar een veldrijder en we weten al langer dat er een grote motor inzit. Bovendien: als hij vorig jaar niet was gevallen, had hij mee in de top van het klassement gereden. Uitstel is geen afstel….”

DylanVanBaarleDylan Van Baarle

Carl Berteele: “Aan een goed seizoen bezig. Is een onopvallende coureur maar kan als een duivel uit een doosje komen. En blijven staan, zeker in een nationale ronde van 5 dagen met een korte tijdrit; met haalbare ritten tegen tegenstanders die niet de top zijn in een grote ronde. Why not?”

 

Fotomateriaal: Teams – Davy De Blieck – WielerVerhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*