Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Maxime Monfort, Jürgen Vandenbroeck, Jan Bakelants, Dries Deveneyns, Serge Pauwels en Tim Wellens worden als de grote favorieten naar voren geschoven op het BK in Les Lacs de l’Eau d’Heure. Maar we maakten een lijstje van coureurs die wel eens zouden kunnen verrassen. Mannen waarvan je zegt: waarom zou die in een begenadigde dag niet kunnen winnen op dit parcours

Sander ArméeSander Armée (Lotto Soudal)

Carl Berteele: “Prima Ronde van Zwitserland achter de rug, kan klimmen maar moet misschien nog een beetje meer in zichzelf gaan geloven. Zal zich allicht naar het ploegenspel moeten schikken, of meegaan in een ontsnapping die ver draagt.”

Frederik Backaert (BEL/Wanty-Groupe Gobert)

Frederick Backaert (Wanty-Groupe Gobert)

Carl Berteele: “Zou een verrassing kunnen zijn, maar de frêle flyer uit Michelbeke kan absoluut lang meegaan. En hij heeft de keuze: gaat graag mee in een ontsnapping of als hij zich laat meevoeren kan-ie bergop in de slotfase misschien zijn ding doen.

Tiesj BenootTiesj Benoot (Lotto Soudal)

Carl Berteele: “s dus wel één van die speerpunten van het ploegspel in dit team en nu hij niet naar Rio gaat, zou hij wel eens van het BK een doel kunnen hebben gemaakt.  Moet niet meer voorgesteld worden uiteraard en zou bij zijn eerste profzege de driekleur met veel fierheid kunnen dragen.

TheAllrounFlandrien (v)

DePlus_otherLaurens De Plus (Etixx-QuickStep)

Carl Berteele: “De yougnster die iedereen het nakijken geeft, why not? Of zijn de heuveltjes niet zwaar genoeg?  Het totaal van 4.000 hoogtemeters is anderzijds wel lastig genoeg en moet hem dus kunnen bekoren. Al weet ik niet of hij al een vrijgeleide zal krijgen binnen het team; in die zin: mag hij wachten of moet hij werken?

Devolder-4694Stijn Devolder (Trek-Segafredo)

Carl Berteele: “Ja, ik durf hem er tussen zetten. Dirk De Mol liet al een paar keer vallen dat Stijn met het BK bezig was. Bluf of niet? We zullen het zondag weten. Aan zijn uitslagen is het absoluut niet te zien, dus misschien steekt hij zich weg. Voordeel van de twijfel: het parcours kan de vergelijking van dat van Ronse, Leuven en La Roche-en-Ardenne zeker doorstaan. En wie won daar telkens? Juist, ja.”

2016-floris1Floris De Tier (Topsport Vlaanderen-Baloise)

Carl Berteele: “Het ranke klimmertje uit Gavere zal hier zeker een rol spelen. Het team is met veel renners aanwezig en dus kan hij zich zeker verstoppen.  Dat kan hem van pas komen zodat hij er in de laatste 2 of 3 ronden misschien een lap op kan geven. En wie weet laten ze die ‘onbekende’ wel rijden, hé.”

Baloise Insurance

ben-hermans_23691560029_oBen Hermans (BMC)

Carl Berteele: “Kan hij onder het juk van het duo Gilbert/Van Avermaet vandaan? Is zeker iemand om rekening mee te houden. Ik zie hem lang meegaan, tenzij hij natuurlijk vooruit wordt gestuurd. Of kan hij profiteren van het feit dat er naar Gilbert en Van Avermaet zal worden gekeken en dat die twee ook te veel naar elkaar zullen kijken?”

Serry_otherPieter Serry (Etixx-QuickStep)

Carl Berteele: “Zou hij uit de schaduw kunnen treden?  Hij kan klimmen, hij kan de afstand aan en hij kan de moeilijkheidsgraad aan: dus misschien wel dé man om bliksemafleider te spelen en het misschien wel uit te houden tot in de finale. Moet wel alleen aankomen en dus vele schiftingen overleven.”

Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice)

Carl Berteele: “Ik zet hem erbij. Hijzelf stelt zich zoals steeds bescheiden op en ik weet ook wel dat 230 km niet echt iets is dat-ie iedere dag rijdt, maar qua talent, qua inhoud en qua conditie zijn dit omstandigheden die hem moeten liggen. Bovendien móet er niets, hé. Ze zijn maar met z’n vieren in het team, hij kan er overal tussenfietsen en hij werd zaterdag nog tweede in La Gileppe – niet slecht als laatste voorbereiding.”

Louis VervaekeLouis Vervaeke (Lotto Soudal)

Carl Berteele: “Nog zo’n jong talent dat het in zich heeft om te schitteren als het bergop gaat. Ook voor hem allicht een test om zich eens te meten. En waar kun je beter beginnen dan in eigen land tegen andere Belgische renners? Ik zie hem ver meegaan en hoop dat hij eerst een heel klein beetje naar zichzelf mag kijken. Als hij zich niet goed voelt, dan kan hij werken voor de ploeg. Maar als hij in vorm is, zou ik hem loslaten – als hij met z’n kop tegen de muur loopt, so be it !”

 

Fotomateriaal: teams: TDW/Etixx-QuickStep – Lotto Soudal Media – Wanty-Groupe Gobert – Trek-Segafredo – BMC – Topsport Vlaanderen-Baloise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*