Het gaat goed ten huize Naesen in het Oost-Vlaamse Berlare. Terwijl grote broer Oliver net zijn 1e Tour de France heeft verwerkt en een contract mocht tekenen bij het Franse AG2R, draait ook de 2 jaar jongere Lawrence een goed seizoen. De 24-jarige renner van het continentale Cibel-Cebon schreef al een paar ritten bij op zijn palmares. Hij hoopt daarmee straks eindelijk een profcontract in de wacht te slepen. Het zijn laatbloeiers, die Naesens. hard werken loont duidelijk, mooi is dat!

LawrenceNaesen1Lawrence Naesen: “We wonen allebei thuis bij onze ouders, dus Oliver en ik zien elkaar elke dag. Natuurlijk gaan we ook regelmatig samen trainen. In bepaald eperiodes zelfs heel vaak. Naast de koers hebben we ook dezelfde vriendengroep en dat maakt het wel makkelijk. Zo doen we ook buiten de koers leuke dingen samen.”

“Mijn seizoen verloopt heel goed, want ik doe geregeld mee voor de overwinning, zowel in kleinere als grotere koersen. De voorbije maanden heb ik al 3 zeges te pakken: in Berlare, Merelbeke en Belsele. Ik rijd relatief weinig kermiskoersen, dus is het wel belangrijk dat ik elke kermiskoers waar ik start alles geef en zo probeer mee te doen voor de overwinning. Berlare was de leukste zege, want deze was 1 km van mijn deur en voor de ogen van al mijn supporters. Belsele was dan weer in de thuisbasis van de ploeg, dus dit was voor de sponsors wel belangrijk. Merelbeke tot slot was de eerste winst van het jaar die de druk van de ketel haalde. Ook een belangrijke dus.”

LawrenceNaesenWiel zonder spaken

Lawrence Naesen: “Het beste moment was zeker en vast de thuiskoers in Berlare, voor alle supporters.
Maar er waren ook mindere momenten, met als uitschieter mijn valpartij in het Kampioenschap van het Waasland, waardoor ik geblesseerd aan de start van de Omloop het Nieuwsblad en de daaropvolgende ontmoetingen stond. Nog een minder leuk moment was er in de Ronde van Luik. Op het moment dat ik kans maakte op de overwinning kreeg ik een duwtje van een andere renner, waardoor alle spaken uit mijn voorwiel schoten en ik de zegebloemen op mijn buik kon schrijven.

“Ik wil dit jaar nog zoveel mogelijk meedoen voor de overwinning, voornamelijk in UCI-koersen. Hopelijk brengt dit een profcontract voor 2017. 2 broers in het profpeloton, dat zou toch leuk zijn? Ik heb de Tour alvast elke dag gevolgd op tv. Ik wou gaan kijken maar had zelf een redelijk druk koersprogramma. Jammer, volgend jaar misschien. Natuurlijk ben ik trots op Oliver, want de Tour is en blijft het grootste koersevenement van het jaar. De voordelen van zo’n broer te hebben, is dat ik regelmatig zijn koerskousen kan pikken en ja, misschien ook wel een beetje extra naambekendheid krijg. Dat kan mijzelf alleen maar helpen om ook op dat niveau te geraken, want het is goed voor de moraal om hem te zien presteren op dat niveau!”

Fotomateriaal: social media Lawrence Naesen – Lynn Huyghe.

Lees ook een interview met de broer van Lawrence over diens transfer naar AG2R!

https://wielerverhaal.com/deze-2-stoere-vlaamse-bonken-zijn-klaar-voor-hun-nieuwe-avontuur/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*