gregvanavermaetybro1Het Kursaal van Oostende mocht woensdag schoon volk verwelkomen voor het Gala van de Flandrien. Geen kat die er aan twijfelde wie zou winnen – Gouden Greg, of wat had u gedacht? – maar niettemin werd het een fantastische avond. Er werden namelijk wat kleinere Flandriens uitgereikt én er was een gezellige walking dinner voor de protagonisten van de Belgische wielerwereld en hun partners.  De afwezigen – ook jij, Tom Boonen 😉 – hadden ongelijk.

Na het fotomoment op een blauwe(!) loper staken Karl Vannieuwkerke en Maaike Cafmeyer de show in brand met een applaus voor de aanwezige wielermedaillisten van Rio 2016: Greg Van Avermaet, Fabian Cancellara en Jolien D’Hoore. Vervolgens ontvingen Thibaut Ponsaerts (nieuwelingen), Jasper Philipsen (juniores) en Bjorg Lambrecht (beloften) hun trofee uit handen van Belgisch bondscoach Kevin De Weert. Allen nuchtere jongens met realistische maar ambitieuze dromen. Ook Wout Van Aert – wegens het EK in Pontchâteau afwezig – werd gehuldigd als Flandrien van het Veld.

Na die eerste prijzen was het tijd voor een daverend spektakel voor Fabian Cancellara, die een indrukwekkend eerbetoon kreeg voor zijn Lifetime Achievement Award. De Zwitser zat afgelopen weekend nog in Japan om te koersen, maar kwam met de helikopter naar Oostende. Een klasbak, op en naast de fiets. Met zo’n palmares dan ook dik verdiend, die trofee. Wat later op de avond kregen ook Jolien D’Hoore – als Flandrienne van het Jaar – en Peter Sagan – als Internationale Flandrien van 2016 – hun award toegereikt. Sagan had vanuit Japan zelfs een videoboodschap in petto.

sagan300x150 etixx300x150

In Memoriam

Voor we aan het dessert begonnen, stond de zaal stil bij hen die we de voorbije maanden verloren. Met onder meer Antoine Demoitié, Daan Myngheer, Daniel Willems, Erik De Vlaeminck, Lucien Acou en wielerjournalist Luc Lamon. Lotto Soudal-manager Marc Sergeant kwam heel ingetogen op het podium vertellen over Stig Broeckx (hier kan u de 26-jarige renner nog steeds steunen!). En de Flandrien 2016 dus, voor Van Avermaet. Op 2 Thomas De Gendt, op 3 Timothy Dupont, op 4 Tom Boonen en op 5 Tim Wellens. Gouden Greg mocht zijn trofee ontvangen van een andere Olympiër: judoka Dirk Van Tichelt – die overigens een fijn geintje had uit gehaald met Prins Laurent.

gregvanavermaetybro1

fabiancancellaraybro1 bartwellensybro1 victorcampenaertsybro1 timothydupontybro1 timdeclercqybro1 thomasdegendtybro1 sergepauwelsybro1 rikverbruggheybro1 patlefevereybro1 mariodeclercqybro1 kevindeweertybro1

maximefarazijnybro1

 

bjorglambrechtybro1 laurensdeplusybro1 rubenpolsybro1

jenswallaysybro1 jenskeukeleireybro1 gregvanavermaetybro2 florisdetierybro1 fabiancancellaraybro2thibautponsaertsybro1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*