Donen-Vondelmolen wil graag nog enkele U23 meisjes met internationaal potentieel aan de crossselectie toevoegen, maar volgens ploegleider Geert Wellens blijkt dat niet zo evident te zijn. Intussen heeft naast Lies’l Schevenels toch ook Julie Brouwers voor 2018 haar lot aan Donen-Vondelmolen verbonden. De Hamse heeft het bij Acrog-Balen niet onaardig gedaan als 1e jaars nieuwelinge en veroverde vorige winter ook al brons op het BK in Oostende.

Vanaf januari rijdt Julie Brouwers in dienst van de rode armada genaamd Donen-Vondelmolen. “Een kleine maand geleden heb ik voor het eerst met Geert samen gezeten”, vertelt ze. “Met zijn argumenten heeft hij me snel kunnen overtuigen om voor zijn team te kiezen. Zijn begeleiding is echt van topniveau. Ik had al veel goeie dingen gehoord over het team, en ons gesprek heeft dat alleen maar bevestigd. Bij mijn nieuwe ploeg zal ik ook al Lies’l Schevenels en Sterre Vervloet kennen, dat gaat de overgang alleen maar gemakkelijker maken.”

Brouwers verlaat zo Acrog-Balen. “Ik heb een mooie tijd gekend bij Balen BC”, zegt ze. “Ik heb altijd kunnen rekenen op een goede begeleiding en daar wil ik de ploeg dan ook hartelijk voor bedanken. Wat me bijblijft? Toch wel de titels die ik gepakt heb tijdens mijn periode bij de aspiranten. En uiteraard ook de stages met de ploeg, die waren altijd heel leuk.”

Laura Verdonschot

Brouwers blijft – ook op verzoek van Geert Wellens – trainen onder Eddy Ponet. “Al sinds ik begonnen ben met crossen volg ik met veel enthousiasme de trainingen van Eddy”, aldus Julie Brouwers. “Zijn trainingen zijn gevarieerd en ik heb altijd het gevoel dat ik progressie boek. En uiteindelijk is dat toch de bedoeling van trainen. Eddy kan me heel goed motiveren, na elke bocht schreeuwt hij dat ik nog harder moet optrekken. (lacht) Langs de andere kant weet ik wel dat ik mijn best moet doen op training. Het zit wel in mijn karakter om er altijd vol voor te gaan, ja, ook op training.”

Op naar het Belgisch kampioenschap in Koksijde? “Goh, eigenlijk lig ik daar nog niet echt wakker van. Maar het klopt dat ik wel iets zal moeten tonen na mijn bronzen medaille van vorig jaar in Oostende. Toen werd ik 3e, en dat als 1e jaars nieuwelinge. Het zou stiekem een droom zijn om daar Belgisch kampioene te kunnen worden, maar ik wil niet te hard van stapel lopen. Liever bekijk ik het rustig van week tot week. Maar dat betekent niet dat ik niet ambitieus ben. Ik kijk erg op naar Laura Verdonschot, wat zij al bereikt heeft op haar jonge leeftijd vind ik magnifiek. Ik kan alleen maar mijn best doen om zelf ook zo ver proberen te geraken.”

Fotomateriaal: Kristel Van Gilst.