Zwift, het mondiale online trainingsplatform voor fietsers, heeft de krachten gebundeld met het organiserend comité van het WK wegwielrennen 2018 en mag het officiële parcours vrijgeven op Zwift. Dat betekent dat u zelf het WK kunt fietsen van bij u thuis. Stevige kuiten zijn een must, want het WK in Innsbruck wordt wat hoogtemeters betreft het zwaarste in decennia.

De focus ligt bij Zwift op de zogenaamd Olympische ronde die de mannen elite 7 keer en de vrouwen elite 3 keer moeten afleggen. Dus inclusief een toer door het oude stadsgedeelte van Innsbruck – hoofdstad van de Alpen – en de Igls-klim van 7,9 km (check!). Wie wil weten wat de profs straks te wachten staat en wie zich helemaal wil inleven in het weg-WK van 2018 moet voortaan dus niet meer in de wagen of op het vliegtuig stappen. Je kan het parcours gewoon ontdekken van in je eigen woonkamer.

Maar natuurlijk is dat niet alleen een voordeel voor wielertoeristen. Ook voor profwielrenners maakt dat het leven een stuk makkelijker. Wie op verkenning trekt, kan thuis al eens het parcours instuderen, zodat enkel de allerkleinste details nieuw zullen zijn. Veel profs zitten al op Zwift – zoals bijvoorbeeld Victor Campenaerts (check!) en Kenny Dehaes (check!) – en zullen er dan ook als de kippen bij zijn om het WK-parcours te ontdekken. In de Formule 1 is het Zwift-wedstrijdprincipe al langer een dankbare tool, maar voor coureurs wordt het nieuw.

Bernie

“Wat écht nieuw is, is de mogelijkheid om frequent te trainen op de belangrijkste passages op het WK-parcours”, duidt Oostenrijker Bernhard Eisel van Team Dimension Data, die het komende WK dus op eigen bodem mag rijden. “Vooral knechten zoals ikzelf hebben er echt belang bij om de cruciale punten in het parcours grondig te kennen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze kopmannen zich steeds in de best mogelijke positie bevinden om energie te sparen of de kans op een aanval te grijpen. Daarnaast wordt het natuurlijk een motiverende challenge om ons voor te bereiden naast al die andere Zwifters uit de hele wereld.”

Het WK-parcours zal op Zwift ook beschikbaar blijven na het eigenlijke WK. Leuk!

Total
45
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*