Thibau Nys doet het dit seizoen erg aardig als 1e jaar junior. Maar in zijn schaduw rijdt ook diens leeftijdsgenoot Ward Huybs bijzonder sterk. Net als Nys junior rijdt ook de jongeman uit Herselt voor AA Drink, het opleidingsteam van de Telenet Fidea Lions. Sven Nys is zo onder de indruk van Huybs dat hij hem al een contract voorlegde voor wanneer die binnen 2 seizoenen de overstap naar de beloften zal maken. Van vertrouwen gesproken!

Foto: Bram Van Lent.

Ward Huybs deed het bij de nieuwelingen vorig jaar al aardig goed. “Dat vonden ook Sven Nys en Kris Wouters van Telenet Fidea Lions”, vertelt Huybs. “Daarom vonden ze ook dat ik het verdiende om met de profs mee te gaan op stage naar Mallorca. Als je dat als 15-jarige te horen krijgt, dan sta je wel even te kijken. Het gaf me echt een wow-gevoel, iets waar ik ook trots op ben. Ik kon elke dag stelen met mijn ogen, kijken en leren van de profs. Maar ik was er natuurlijk ook om mezelf te laten zien. Misschien dat Sven en Kris daar nog meer overtuigd zijn geraakt van mijn kwaliteiten.”

Het moet voor Huybs allemaal een opsteker geweest zijn, want het seizoen begon in sneltreinvaart. Met 2 overwinningen nog wel. “In september kon ik inderdaad 2 keer winnen”, doet Huybs zijn verhaal. “Zowel het op het provinciaal kampioenschap in Vorselaar als de week nadien in Stabroek was ik de beste. Die overwinningen kwamen behoorlijk onverwacht, maar deugd deden ze daarom des te meer. Zeker ook die provinciale trui betekende veel voor mij. Alles samen gaf het mij een enorme vertrouwensboost.”

Foto: Bram Van Lent.

Zijn prestaties werden ook beloond met een selectie voor de wereldbekermanche in Bern en ook die van morgen zaterdag in Tábor. Komt daarbij dat Huybs aanvullend niet alleen geselecteerd werd voor het Europees kampioenschap in Rosmalen, hij drukte er ook zijn stempel. Met een knappe 6e plaats tot gevolg. “Die selecties had ik in mijn 1e jaar als junior niet meteen verwacht”, moet Huybs toegeven. “Crossen in het nationale truitje bezorgt me wel een speciaal gevoel. Dat ik dit kan beleven dankzij mijn prestaties die hieraan vooraf gingen, doet het des te zoeter smaken. Ik kon het niveau meteen goed aan, want het is vergelijkbaar met dat in de nationale A-crossen. Dat zorgde voor een min of meer comfortabel gevoel. Die prestatie in Rosmalen had ik trouwens net zo min verwacht, maar het spreekt voor zich dat het me superblij maakt.”

En dus komt nu de grote beloning: zekerheid over een contract als belofte bij de Telenet Fidea Lions. Nu al! Een contract dat nota bene pas zal ingaan als Huybs zijn juniorenperiode heeft overbrugd, en dan spreken we al van 2020. “Dit contract komt niet helemaal uit de lucht gevallen voor mij”, verrast Huybs, die als jong kereltje een grote supporter was van de crosser Sven Nys. “Ik had het zien aankomen, want ik rijd al sinds vorig jaar behoorlijk sterk en natuurlijk heb ik daarom ook regelmatig contact met Sven. Langs de andere kant geeft het me wel enorm veel gemoedsrust. De laatste tijd kwamen er steeds meer aanbiedingen van andere teams, waardoor ik een beetje gek werd in mijn hoofd. Ik hield geen overzicht meer en de kans bestond dat mijn prestaties daar onder zouden gaan lijden. Daarom is die zekerheid een extra meerwaarde voor mij. En dat het bij de ploeg van Sven Nys is, maakt het plaatje gewoon compleet.”

Foto: Bram Van Lent.
Total
122
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*