Op zaterdag 16 maart 2019 kunt u ervaren hoe het is om de bekendste delen van de route van de Ronde van Drenthe te rijden. Voel waarom de beklimming van de vernieuwde VAM-berg (lees hier) nu nog meer pijn gaat doen en ontdek keienstroken die tot nu toe voor iedere wielerliefhebber verborgen zijn gebleven.

Natuurlijk kan je als deelnemer kiezen voor het naastgelegen fietspad maar voor het echte Ronde van Drenthe gevoel pakt u natuurlijk alles mee! Als de volgende dag de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours daveren weet u precies hoe dat voelt! De start en finish zijn bij Theater en Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. Routes van 60, 90 en 120 km zijn volledig uitgepijld en deelnemers kunnen individueel of in teamverband de Toerversie Ronde van Drenthe rijden. Na afloop ligt er een speciale attentie klaar.

E-bikes en kids

Naast de Toerversie Ronde van Drenthe staat er voor zaterdag 16 maart 2019 ook de Wolden E-biketocht op het programma. In samenwerking met gemeente De Wolden is er een aantrekkelijke route speciaal voor e-bikes uitgezet door het gevarieerde landschap van de Wolden. De route van 45 kilometer voert grotendeels over mooie fietspaden en rustige binnenwegen. Als extra attractie is ook de vernieuwde VAM-berg in de route opgenomen.

Ook de kinderen komen dezelfde zaterdag aan hun trekken. In het kader van ‘Op Fietse’ organiseert de Ronde van Drenthe voor de 4e keer de Kidsroute van ca. 35 km voor Drentse scholieren (basis- en voortgezet onderwijs) en hun ouders. Deelnemen mag op een stads- of racefiets maar ook op een mountainbike. Na afloop worden alle deelnemers gehuldigd in de finishstraat en beloond met soep en een lekker broodje. Ook is er voor alle deelnemers een leuk aandenken.

Mindervaliden

Mindervaliden kunnen deelnemen aan de speciale Handbike toertocht van 35 of 55 km. De route voert langs authentieke Drentse dorpen en rustige landelijke weggetjes en uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen. Voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de beklimming van de VAM-berg.

De voorinschrijving voor de verschillende onderdelen is inmiddels weer geopend. Kijk voor de mogelijkheden van inschrijving en verdere informatie op de website rondevandrenthe.nl onder ‘Goede-doel/Toerversie. Voorinschrijvers maken nu kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst van de verloting gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.
De organisatie van de Toerversie Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen.

Voor vragen of meer informatie over aanmelding: [email protected] of bellen met +31 621 808 601.

Dit is een persbericht van de organisatie.

Total
63
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*