Naast de ontelbare stands van fietsgerelateerde merken kan je op Velofollies ook terecht voor heel wat randactiviteiten zoals meet & greets (lees hier), workshops (lees hier) en ploegenpresentaties (lees hier). Maar Velofollies biedt ook de mogelijkheid om zelf te fietsen, altijd een leuke extra. Wanneer en waar je daarvoor moet zijn, lees je hieronder.

Er zijn verschillende standen op Velofollies waar je jouw indoor cycling capaciteiten kunt testen. Op vrijdag en zaterdag wordt op het Bike Forum in hal 5 een heuse TACX-challenge opgezet. Daar kan je jezelf meten met andere renners en rensters. Elke dag opnieuw vallen er mooie prijzen te winnen. Inschrijven doe je ter plaatse. Op zondag organiseert Tacx in samenwerking met Grinta! steevast de rollenwedstrijd ‘Koning van de Muur’. Wie het snelst virtueel de Muur van Geraardsbergen omhoog knalt, wint een schitterende prijs. Hoe hard ga jij de Geraardbergse kasseihelling omhoog? Inschrijven kan via DEZE link.  Er is een afzonderlijk klassement voor vrouwen en heren. Houders van een wielerlicentie worden echter niet toegelaten.

E-bikes

Ook stadsfietsen en vooral elektrische fietsen krijgen op Velofollies veel belangstelling. De e-bike kan er uitgebreid getest worden op een compleet ingericht fietsparcours in de Underground. Tal van exposanten stellen er fietsen beschikbaar – met een maximum aandrijving van 25km/u – om uit te proberen op dit testparcours. De aanwezige exposanten staan je ook met raad en daad bij in uw zoektocht naar de e-bike die het beste bij jou past. Wil je dus het effect van een elektrische fiets aan den lijve ondervinden, het gemak ervaren om er een helling mee omhoog te rijden of wil je gewoon de wendbaarheid van de fiets uittesten? Bezoek dan zeker dit fietsparcours in de Underground, bereikbaar via de Rambla ter hoogte van hal 5.

MTB-rit

Op zaterdag 19 januari kan je voor aanvang van je bezoek aan Velofollies zelf de kuiten pijnigen in een mountainbike-tocht. Daarvoor moet je in Sportcentrum De Lange Munte zijn aan de Bad Godesberglaan 22 in Kortrijk. Afstanden: 30 km, 37 km, 45 km en 54 km. Je kan inschrijven ter plaatse en bij inschrijving betaal je dan slechts de helft van je Velofollies-inkomticket. De inschrijvingsprijs is €3,- voor personen met een licentie en €5,- voor personen zonder een licentie. Het is een volledig bewegwijzerde tocht met onderweg 2 bevoorradingsposten en inclusief mobiele pechdienst. Er is voldoende parkeermogelijkheid en tevens een bewaakte fietsenstalling. Achteraf kan je je fiets afspuiten en douchen in de verwarmde kleedruimtes. Mee rinformatie hierover bij organisator KSV Bellegem De Pelikaan op het nummer 0475/961.548.

 

Total
77
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*