CUBE heeft zijn meest populaire fully aangepakt. De Stereo-reeks bood al heel wat waar voor zijn geld en nu breidt CUBE zijn modelreeks nog verder uit. De getallen achter de naam refereren naar de veeruitslag. Zo maakt CUBE duidelijk welk vlees we in de kuip hebben. Met de nieuwe Stereo overspannen ze meteen zowat alle niches. Een hybrid incluis.

Intermarché
CUBE gaat er prat op dat ze met de Stereo ONE voor iedereen een fully in het gamma hebben. Terwijl heel wat mountainbikers voor de intrinsiek snellere hardtail kiezen, zijn heel wat anderen overtuigd van de voordelen van de fully. Die zorgt niet alleen voor een pak meer comfort, maar verhoogt ook grip en prestaties. Toegegeven, het extra gewicht speelt de fully ook parten, zeker bergop, maar zelfs hier in de vlakke Benelux is hij het overwegen waard. Met de huidige inzichten in de kinematica is het pompen en het daarmee samengaande vermogensverlies zowat helemaal van de baan. Lockout, 4-Link en anti-pedal squat zorgen ervoor dat ook bergop geen Watts verloren gaan.
Dus breidde CUBE zijn Stereo-lijn verder uit om meer klanten van een passende fiets te kunnen voorzien. Buiten enkele details werd het frame niet aangepast. De befaamde Horst-Link/Four Bar wordt aangevuld met aanpasbare geometrie en enkele alu-en carbonvarianten completeren het gamma.
Het gamma wordt vooral naar boven uitgebreid. Zo komen er 2 nieuwe carbon versies. De C:68X en de C:62 gebruiken carbon van topniveau dat ook voor de topfietsen van WorldTour-ploeg Intermarché-Circus-Wanty wordt gebruikt. Daar komen enkele High Performance Aluminium (HPA) frames bij die sommige gewone carbon versies achter zich kunnen laten. De absolute topper is uiteraard de C:68X versie. Die krijgt indien gewenst zelfs een transparante afwerking waarbij je het kostbare carbon door al je vrienden kan laten bewonderen.
Downcountry
De nieuwe Stereo ONE krijgt ook een flipchip mee waarmee je de balhoofdhoek kunt veranderen. Tegelijkertijd zien we dat de kabels nu allemaal netjes binnendoor lopen. De Stereo ONE77 schakelt nog een niveautje hoger bij de achtervering. Die kreeg de mogelijkheid om de fiets uit te rusten met luchtvering of een externe stalen veer.
Niet uitzonderlijk, maar wel mooi meegenomen, is ook dat het nieuwe frame een opbergvak kreeg in de onderbuis. Via een klepje onder de bidonhouder kan je daar makkelijk wat extra reservemateriaal kwijt. Voorts zien we nog extra bevestigingspunten onder de toptube voor een tas en verwelkomen we de standaard UDH-derailleur hanger.
De nieuwe Stereo ONE start met de ONE22. Met zijn 120 mm veerweg voor de shock en 130 voor de vorken mikt hij op de downcountry-rijder. Die wil zowel in alle veiligheid al eens een sprongetje maken en een helling afrazen, als een singletrack opzoeken. De ONE22 komt in heel wat versies, waarbij full-carbon, carbon met alu achtertuin en alu voor ieders beurs wel de juiste fiets voorziet.
Hybrid
De Stereo ONE44 richt zich met 140 mm veerweg vooraan en achteraan resoluut op de trail-rijder. Door de 140 mm vooraan krijgt de fiets een behoorlijk agressieve trailgeometrie, terwijl de achterdemper van een meer progressieve werking werd voorzien. De C:68X-versie is de topper die ook alle updates van de andere versies meekreeg. Zeer strak en scherp sturend. Wat wil je nog meer.
Met de Stereo ONE55 stappen we in het all-mountain segment. Met de ONE55 kan je zo de Ardennen in, maar kan je ook de uitdagendste Alpencols aan. Het frame is uiteraard identiek aan de andere versies, maar door de veeruitslag van 160 mm vooraan en 155 mm achteraan krijgt de fiets al behoorlijke enduro-kenmerken. Klimmen wordt wat lastiger, maar de afdalingen worden dankzij de veranderende geometrie beter verteerd en dus sneller en spectaculairder. De Stereo ONE55 is er enkel in de C:62 carbonversie met inbegrip van de opbergbox, bevestigingspunten en aanpasbare geometrie.
Het elektrische broertje van de ONE55 wordt Stereo Hybrid ONE55 genoemd. Het frame is opgebouwd in het top C:68 carbon en krijgt een veerweg van 160 mm mee. Het is meteen het lichtste hybride frame dat CUBE ooit bouwde, maar ook het stijfste. Een oerdegelijke BOSCH CX Smartmotor met een batterij van 750 Watt/u zorgt voor de aandrijving. Steile beklimmingen zijn nu geen reden meer om die prachtige afdaling te laten liggen.
Enduro
Met de ONE77 belanden we helemaal in het enduro-segment. Wie het maximum van veerweg wil, is met 170 mm zeker goed bediend. Voeg daar nog een frame in C:68X carbon, aanpasbare geometrie en volledig instelbare vering aan toe met de mogelijkheid om voor een stalen coil te kiezen en je bent klaar om te shredden.
De CUBE Stereo ONE komt in de maten S tot XL als 29-er. Maar de ONE22 en de ONE44 zijn er ook als 27.5 XS. De goedkoopste versie gaat al voor 1.999 euro over de toonbank en dat is weinig geld voor een erg capabele fully. De C:68X topper is de jouwe voor 7.399 euro. De elektrische versie komt op een 7.000 euro, maar naargelang de opties kan dat nog wat hoger oplopen.
Met de Stereo ONE heeft CUBE alle kwaliteiten die er al waren nog eens verfijnd. En meteen is ook duidelijk waar de modelnaam ONE vandaan komt: een fiets voor alles.