Het begin van de Tour de France vraagt naar een Tourboek voor de echte liefhebber. De voorbije decennia hebben zich in de Tour tientallen onvergetelijke koerssituaties voorgedaan, zijn tientallen helden opgestaan. Elke wielerliefhebber kan er zo maar wat voor de geest halen. Iedereen leest er over, iedereen praat erover en iedereen beleeft het als een magische gebeurtenis, die Tour de France. Wil je je kennis graag testen? Moet je ‘Het grote Tourboek’ van Peter Ouwekerk eens ter hand nemen: 500 vragen over allerhande feiten en coureurs die velen zich wel voor de geest kunnen halen. Over de Vliegende Bask bijvoorbeeld, of over Gerben Karsten in de Olympische wegrit. Bijzonder interessant en veelzijdig boek met vragen over het verre en recente verleden. Een aanrader voor elke koersfanaat. Het boek werd in 2009 uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*