Sinds een paar jaar is Nederland een uitstekende wielerfotograaf rijker. Wouter Roosenboom reisde de voorbije maanden en jaren de wereld rond om in zijn specifieke stijl de mooiste beelden in het profpeloton te kunnen vastleggen. Speciaal voor WielerVerhaal maakte hij een selectie met voor hem veelbetekenende plaatjes die hij het voorbije seizoen (2015) kon vastleggen.

 

FOTO 1: RONDE VAN AZERBEIDZJAN 

1Deze foto is vanaf de motor genomen tijdens de 5-daagse etappewedstrijd Ronde van Azerbeidzjan. Voormalig president van Azerbeidzjan Heydər Əliyev wordt in zijn land nog altijd vereerd en geniet van het peloton. Als ik in koers zit probeer ik in mijn foto’s ook de omgeving te betrekken, maar langs de andere kant moet de kijker er ook nog zijn eigen verhaal bij kunnen bedenken.

 

 

 

FOTO 2 : ZESDAAGSE VAN ROTTERDAM 

Zesdaagse Rotterdam 2015

Niki Terpstra en Iljo Keisse winnen de Zesdaagse van Rotterdam. Als huisfotograaf van de Zesdaagse had ik de mogelijkheid om vanuit de nok van de Ahoy foto’s te maken. Hierdoor had ik een uniek standpunt te pakken. Door een langere sluitertijd te gebruiken heb ik ook nog de snelheid in de wielen kunnen behouden. Dit geeft net iets meer power aan de foto.

 

 

 

FOTO 3 : SIERRA NEVADA 

3Sprinttraining Marcel Kittel en John Degenkolb! Als embedded fotograaf van Team Giant-Alpecin bezocht ik een paar dagen de hoogtestagetraining in Sierra Nevada. Op de foto werken Marcel Kittel en John Degenkolb een spectaculaire springtraining af. Achteraf blijkt dit de laatste gezamenlijke training te zijn geweest nu de wegen zich hebben gescheiden. Ik gebruikte een langere sluitertijd en bewoog mee met de renners waardoor Marcel Kittel haarscherp blijft in de foto.

 

 

FOTO 4 : ENECO TOUR

August 2015 Eneco Tour / team Giant Alpecin photo: Wouter Roosenboom

Sinds 2006 doet de Eneco Tour weer de provincie Friesland aan. Ik werd tijdens de koers verrast door een waslijn vol grote onderbroeken. Ik wist niet dat ze nog bestonden, maar het leverde een bijzondere sfeerplaat op.

 

 

 

 

FOTO 5: AMSTEL GOLD RACE

19/04/2015 Maastricht/Valkenburg 50th Amstel Gold Race 2015, Netherlands - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - pictured during the 50th Amstel Gold Race 2015 UCI - WC - world cup race from Maastricht to Valkenburg - photo Wouter Roosenboom ( www.procycleshots.com)

Philippe Gilbert gold als grote favoriet voor de winst in de Limburgse klassieker Amstel Gold Race. Zoals verwacht werd de wedstrijd pas op de Cauberg beslist. Ik stond op de brug om de aanval van bovenaf te kunnen fotograferen. Helaas bleek het niet de beslissende demarrage, want bovenaan de steile klim werd Gilbert weer bijgehaald door de latere winnaar Michał Kwiatkowski. Toch haalde deze foto de voorpagina van het sportkatern van Dagblad De Limburger.

 

 

 

 

 

FOTO 6: PARIJS-ROUBAIX

6Een foto uit de historische douches aan de piste in Roubaix. Mede-uitblinker Bert de Backer neemt een verfrissende douche na een prachtige overwinning van zijn kopman John Degenkolb. Als embedded fotograaf van het team werd ik op mijn wenken bediend. Wat een kadootje voor een fotograaf. Deze shoot heeft voor mij een heel speciale betekenis. Ik mocht unieke fotomomenten vastleggen op een historische plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*