9789048826728_hiresMichael Boogerd staat nu uiteindelijk toch buitenspel na zijn dopingbekentenissen van 2013. Boogerd was een van de succesvolste renners van zijn generatie, maar zat ook 10 jaar aan het spul, een zonde van zijn tijd.

Toch toonde de Nederlander zich sterk genoeg om de koers niet de rug toe te keren. Hij werd ploegleider bij Roompot Oranje Peloton en daar werd hij 12 maanden lang gevolgd door BNN-presentator, columnist en wielerliefhebber Filemon Wesselink. Dat leverde een intiem, openhartig en ontroerend portret op. Het biedt een unieke kijk op het eerste – en voorlopig dus ook het laatste – jaar van Boogerd als ploegleider van Team Roompot. In dit boek leest u over de beschuldigingen, het zwarte gat, de scheiding van Boogerd en zijn vrouw, het absolute dieptepunt, Boogerds nieuwe start, het dopingmoeras en nog vele andere interessante subtopics. Boogerd leert een andere kant van het wielrennen kennen en dat levert leuke lectuur op.

Het boek werd uitgegeven door Lebowski, een imprint van Overamstel Uitgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*