Een carrière zorgt voor mooie momenten. Ontgoochelingen horen er ook bij. Maar de allerleukste herinneringen zijn toch degene die je moet onthouden. Zo doet ook Tara Gins uit Dworp dat. De 25-jarige renster van Lares-Waowdeals deelt dan ook graag haar unieke wielerbelevenissen met ons. 

Tara Gins 4Provinciaal Kampioenschap Steenokkerzeel 2008

Tara Gins: “Bij de jeugd behaalde ik weinig mooie resultaten. Voor m’n 16e had ik nog nooit aan sport gedaan en daardoor moest ik een grote achterstand inhalen ten opzichte van mijn concurrentes. Als 2e jaars juniore kreeg ik te kampen met een zware ontsteking op het schaambeen (door boterosie). Er werd mij aangeraden om definitief te stoppen met koersen. Ik moest verplicht voor lange tijd aan kant om de ontsteking te laten genezen. Na enkele maanden kriebelde het toch te hard en besloot ik voor mezelf dat als ik het PK kon worden in augustus, ik opnieuw zou beginnen koersen na de revalidatie. Met amper 2 weken voorbereiding won ik het PK. Nadien moest de fiets terug aan kant. Het PK van Vlaams-Brabant stelde op zich niet veel voor, maar zonder deze wedstrijd zou ik wellicht niet meer fietsen. Die trui herinnert mij aan een moeilijke periode die ik toch door ben kunnen komen.”

Tara Gins 7Belgisch Kampioenschap Wielsbeke 2014

Tara Gins: “In 2014 reed ik voor het 1e jaar bij het clubteam De Sprinters Malderen. Ik werd hier met open armen ontvangen nadat ik lang op de sukkel geweest was met blessures. Met een groot aantal stonden we aan de start van het BK, waarvan ik toch een doel had gemaakt. Ik herinner mij de goede sfeer die heerste op hotel met de ploeg en begeleiding. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Op de dag zelf sprintte ik naar een 11e plaats, waar ik zeer tevreden mee was. Nadien mocht ik ook voor het eerst naar de dopingcontrole.”

Baloise Insurance (v) TheAllrounFlandrien (v)

Tara Gins 2Provinciaal Kampioenschap Malderen 2015

Tara Gins: “Nog steeds bij De Sprinters Malderen werd het PK dit jaar door eigen team georganiseerd. We waren dan ook gebrand op een goede prestatie. Van in de 2e ronde was ik voorop met nog 4 anderen, waarvan 1 Brabantse. Het bleef spannend tot op het einde, maar ik had helaas geen kracht meer in de sprint. Ik werd 5e en dus 2e van het Brabants kampioenschap. Mijn ‘poulain’ Dorottya Kanti, die in die periode bij mij verbleef, werd 3e bij de juniores en Brabants kampioene.”

Tara Gins 6Trophee D’or 2015

Tara Gins: “Samen met enkele gastrensters reed ik voor het eerst een ronde in Frankrijk, de Trophee D’or. Zelf reed ik geen opmerkelijke uitslagen, maar de reis, wedstrijden en ambiance die we meemaakten was één van mijn mooiste ervaringen. De laatste dagen hadden we prachtig weer. Ontzettend veel Fransen kwamen luidkeels de rensters aanmoedigen, een andere sfeer dan in België. De gastrensters uit deze selectie zouden ook later mijn nieuwe ploegmaten worden bij het nieuwe team Lares-Waowdeals.”

Tara Gins 5Tour de San Luis 2016

Tara Gins: “Voor het eerst mocht ik koersen aan de andere kant van de wereld. Ik leerde veel nieuwe mensen kennen en zag een andere manier van leven en koersen. Ik hield er prachtige herinneringen aan over. Helaas moest ik op dag 3 van de rittenwedstrijd opgeven door ziekte. Toch hou ik er een tevreden gevoel aan over.”

 

 

Fotomateriaal: Tara Gins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*