sportkookboekVoor sporters is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen op het juiste moment binnen te krijgen. Zo halen ze het maximum uit hun trainingen en zorgen ze ervoor dat hun lichaam goed herstelt na een inspanning. Voedingsspecialiste Stephanie Scheirlynck stelde een boek samen voor professionele en recreatieve sporters. In het 1e deel wordt uitgelegd wat voeding met je doet en waarom sporters bepaalde voedingsstoffen nodig hebben. Het 2e vertelt exact wat je dient te eten op rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, dagen met krachttraining en wedstrijddagen. Met de originele en lekkere recepten erbij kom je al een heel eind. Een must have voor elke fanatieke sporter, op welk niveau dan ook.

etixx_wielerverhaal_1016_banner_articles_360x360Een meerwaarde is de eigen informatie van de grootste atleten op deze planeet. Alberto Contador vertelt hoe hij een trainingsdag van 7 uur in zijn thuisregio Pinto aanpakt. Wat eet hij ‘s morgens en wat hij neemt hij mee voor onderweg? De Spanjaard vertelt bijvoorbeeld ook waarom hij geregeld een uurtje nuchter traint en wat zijn 1e traktatie is na afloop van het seizoen. Marcel Kittel geeft aan welke tussendoortjes hij dagelijks naar binnen speelt, waarom hij voor smoothies kiest en waarom hij melk zoveel mogelijk vermijdt. De Duitser kiest voor een duurtraining steevast voor een uitgebreid ontbijt: wat staat er op het menu om maximaal te trainen? Je leest in het boek ook zijn persoonlijk advies over sportdranken en zijn grote zondes. Uittredend wereldkampioene Lizzie Armitstead zegt onder meer waarom ze ‘s ochtend voor eiwitten kiest en waarom ze piekmomenten vloeiend afwisselt met periodes van rust, ook in haar eetpatroon.

Etixx heeft aan deze knappe uitgave een bijlage toegevoegd over onder meer sportdranken, koolhydraatstapeling, recuperatiedranken en prestatiebevorderende supplementen. Je krijgt er ook een antwoord op 12 veel gestelde vragen over voeding en sport. Het voedingsprogramma tot slot helpt je de juiste keuzes te maken voor een optimale sportprestatie.

Via de webshop van Etixx kan je deze schat van informatie snel en makkelijk in huis halen. Bovendien kan je de code ‘WIELERVERHAAL’ gebruiken voor een gratis start-pack! Klik daarvoor op de afbeelding hiernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*