Uw vaste Sporza-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer wisselden tijdens de Olympische wegrit, vandaag 6 augustus 2017 exact een jaar geleden, liefst 52.000 woorden tijdens de 7 uur durende live tv-uitzending. Het werd een fantastische dag met een bijna ongeloofwaardig orgelpunt: een Belg, Greg Van Avermaet, die zich op een zwaar parcours in de Braziliaanse hitte tot Olympisch kampioen kroonde. In een koers om in te kaderen.

Redacteur Jeroen Duvillier en fotograaf Wim te Brake stapten naar uitgeverij Rake Eenvoud met het fenomenale idee om het ganse live verslag van Michel en José woord per woord uit te tikken en in een boek te drukken. Het kreeg de titel ‘Praat maar vol, jongens!’. We verzekeren u: wie dit boek niet in zijn kast staan heeft, ontbreekt een pareltje uit de Belgische wielergeschiedenis.

Het is bijna een thriller geworden, leest als een TGV die op dringende missie moet. De 1e 180 km van de koers aan een meer dan gemiddeld tempo. Vanaf de laatste 60 km gaat het elke 10 km 10 hartslagen omhoog. Eerlijk is eerlijk, we hebben nog nooit zo snel de laatste 30 bladzijden van een boek uitgerafeld. En dat terwijl we de ontknoping van naaldje tot draadje kenden en de live vorig jaar ook volledig hebben gezien.

En het mooie is: we mogen 3 exemplaren wegschenken! Stuur daarom voor 10 augustus het antwoord op onze prijsvraag met naam en volledig adres naar [email protected] En de prijsvraag luidt: welke Poolse renner moesten Van Avermaet en Fuglsang in de laatste kilometer teruggrijpen om zelf voor de zege te kunnen sprinten? Antwoord: Rafal Majka. Deze prijsvraag is dus verlopen. De 3 winnaars werden persoonlijk verwittigd!

1 boodschap voor wie aan dit boek begint: neem koffie bij de hand, want tijd om te pauzeren gun je jezelf niet. En het gaat steeds sneller. En sneller. En sneller. Oh oh oh! Wát een boek!

PS: Boek te verkrijgen in hard cover. Het zal nodig zijn, want het moet voor altijd meegaan!