De renners van Team Sky fietsen in 2018 met een nieuwe look rond. De zwarte shirts (klik hier) zijn vervangen door witte exemplaren die voorzien zijn van een hemelsblauwe band, een knap ontwerp van de Italiaanse fabrikant slash ‘Performance Clothing Partner’ Castelli. De blauwe lijn op de rug blijft behouden; dat is intussen een standaardkenmerk geworden, want al sinds zijn oprichting in 2010 rijden ze bij Sky met die lange verticale streep. Dat zorgt ervoor dat ze ook volgend seizoen netjes herkenbaar blijven in het – weliswaar lichtjes uitgedunde – peloton.

Het specifieke patroon op de shirts waarin alle overwinningen van Team Sky worden opgenomen, is uiteraard geüpdatet met de zegekransen van 2017. De overwinningen van 2010 tot en met 2016 werden samen gezet op de achterkant, die van het historische seizoen 2017 sieren het patroon in de blauwe band op de borst. Die blauwe band is trouwens een herintroductie, geïnspireerd op het design van de beginjaren van het team, toen er ook al een blauwe band op de voorkant te zien was.

“We zijn afgelopen zomer al eens overgestapt op witte truien voor de Tour de France, en het was de feedback van de renners en de reacties van onze fans die ons hebben geïnspireerd om volledig over te schakelen op wit voor het seizoen 2018”, zegt Team Sky’s manager Sir Dave Brailsford. “Ik ben ervan overtuigd dat we niet alleen de beste renners in het peloton hebben, maar ook de beste shirts.”

“Castelli heeft een lange staat van dienst in de koers, zowel qua prestaties als qua ontwerp”, geeft Sir Brailsford mee. “Ze zetten de prestaties van de renners in het middelpunt en zijn pioniers in onderzoek en ontwikkeling. Ze plaatsen de renners in het hart van hun denken en onze shirts weerspiegelen dat perfect. Vanaf het begin heeft het team snel en goed samengewerkt met Castelli. Dat heeft ons in staat gesteld dynamisch te werken aan de test-, feedback- en ontwikkelingscyclus, waarbij we onze kennis en ervaring combineren en die rechtstreeks toepassen op de renners en hun prestaties. Ons succes in 2017 is het bewijs van die gezamenlijke aanpak.”