Gent-Staden en de Vlaamse Pijl heeft hij al in de benen dit voorjaar, de GP Dottenijs komt er snel aan. Het is echter niet meer wat het geweest is voor Brecht Dhaene. De 29-jarige Kruishoutemnaar reed vorig jaar nog koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne, Le Samyn en Nokere Koerse. Dat is even wennen.

Brecht Dhaene in het wiel van ploegmakker Benjamin Verraes. Foto: Martine Verfaillie.

Hoe heb je je gedwongen afscheid bij Wanty-Groupe Gobert verteerd? (lees hier meer daarover)

Brecht Dhaene: “Dat viel op zich wel mee. Uiteraard was het verschieten dat het uiteindelijk niet rond geraakte, want ik won in die korte periode met Izegem Koers toch een wedstrijd voor hen. Meer kon ik niet doen. Dat ik niet meer kon doen, hielp ook om het achter mij te laten.”

Je had eind vorig jaar al een werkopportuniteit op het oog. Hoe zit het daarmee?

Brecht Dhaene: “Ik werk momenteel als recruitment consultant en specialiseer mij in financiële profielen. Je verandert mensen hun (professionele) leven in positieve zin. Daar krijg je vaak veel respect en dankbaarheid voor terug. Het is een beetje zoals een koers winnen: je beheert een lang proces, doet de juiste zaken op het juiste moment en maakt het af op het einde.”

Wanneer en hoe is VDM-Trawobo op je pad gekomen?

Brecht Dhaene: “Nadat ik bekend had gemaakt dat het niets ging worden met Wanty, sprak ik vrij snel met een aantal ploegen en werkgevers. Het ging allemaal behoorlijk snel. Sportief was VDM-Trawobo de ideale match. Ik vind hier de ideale mix qua programma, goed werkende structuur en een super ploegsfeer.

Foto: Glenn Coessens.

Met welke ambitie fiets je nu rond?

Brecht Dhaene: “Enerzijds wil ik graag mijn stempel drukken op de koers en geregeld ook eens winnen. Anderzijds wil ik jonge gasten met raad en daad bijstaan waar mogelijk.”

Hoe heb je je 1e Vlaamse klassieker verteerd, zijnde Gent-Staden?

Brecht Dhaene: “Het piekte wel. Tijdens de week kan ik niet veel trainen en klop ik vrij lange uren op kantoor. Ik zal dus wel wat koerskes nodig hebben om op niveau te komen. Maar op zich zit de conditie waar ik ze nu wil hebben.”

 Wat moet het seizoen nu brengen voor jou?

Brecht Dhaene: “Ik wil me vooral amuseren. Koersen is nu echt een hobby voor me.”

Hoe ga je dat combineren met je job?

Brecht Dhaene: “Dat is een ander paar mouwen. Het is geen evidente combinatie, maar ik probeer kwalitatief zo gericht mogelijk te trainen. Mijn ervaring van de afgelopen jaren en trainingsbegeleiding die ik genoot bij Kristof De Kegel helpt daarbij. Daarnaast kan ik ook terugvallen op een stevige basis. Eens het zomeruur er is, kan ik ook tijdens de week makkelijker trainen. Dan komt alles snel in orde.”

Nog ambitie om na dit seizoen weer prof te worden?

Brecht Dhaene: “Dat is op dit moment geen persoonlijk doel. Ik probeer vooral te genieten van wat ik aan het opbouwen ben. Daar ben ik best trots op. Prof zijn is ook geen must voor mij. Er zijn ook andere, betere opties. Ik leerde ook dat de koers zeer onzeker is. Je krijgt niet altijd wat je verdient. Maar dat is wellicht gewoon het leven, niet?

Total
106
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*