Eind vorig jaar namen Sean De Bie en Lennert Hoefkens van het Heistse trainingsgroepje De Zwanezang deel aan een wielerquiz in Cafe SurPlace in Laakdal, in de Belgische Kempen. Ze sleepten zomaar eventjes de hoofdprijs in de wacht. Die wordt nu een aandenken aan hun in Parijs-Roubaix overleden trainingsmakker Michael Goolaerts.

“De hoofdprijs van de quiz werd aangeboden door BODHI Cycling”, vertelt Hoefkens. “We kregend e kans om voor ons groepje (met ook onder meer Laurens Sweeck – lees hier, red) een eigen wielershirt te ontwerpen. Ik ben dan zelf aan het tekenen gegaan en bij iedereen gepolst wat ze leuk zouden vinden aan een ontwerp. Met alle ideeën bijen heb ik het ontwerp dan bijgewerkt en doorgestuurd naar Duncan Cilissen van Bodhi Cycling.

Het ontwerp werd doorgestuurd naar Bodhi Cycling. “Zij  kwamen dan met 6 voorstellen, waarna alle Zwanezangers hun eigen voorkeur en mening hebben gegeven. De dag na de bewuste Parijs-Roubaix zijn wij met z’n allen samengekomen en na vele uren praten hebben we besloten om het voorkeursontwerp van Michael te kiezen, aangevuld met enkele kenmerkende elementen die hem eeuwig in onze herinnering doen blijven. Zo is dit shirt een mooi eerbetoon aan Michael.

In honour of our beloved friend
We’ll never break this chain
On the road we’ll meet again
Everyday from dusk till dawn
We are proud to be a Swan
#ALL4GOOLIE

Je kan het shirt hier bestellen (€56,-). Er is zowel een ontwerp voor mannen als voor vrouwen. Trainingsgroep De Zwanezang laat uitdrukkelijk weten hier geen enkele commerciële bedoeling mee te hebben.

Total
270
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*