De 4-daagse van Duinkerke eindigde vrijdag zonder Elmar Reinders. De 26-jarige aanvaller van Team Roompot kwam zwaar ten val in de 2e etappe en staat opnieuw langs de kant. Een voorjaar om snel te vergeten, want in februari van dit jaar brak de 26-jarige Assenaar ook al zijn sleutelbeen. En net nu hij de vorm weer te pakken kreeg….

Foto: Philip Martens.

Terug naar woensdag en de 2e rit in de 4-daagse van Duinkerke, die op het eind van de dag gewonnen werd door de uit een blessure terugkerende Andre Greipel – o ironie. “In die rit naar Soissons was ik mee in de ontsnapping van de dag”, licht Reinders toe. “Toen we terug werden ingelopen door het peloton, liet ik me uitzakken. Op dat moment had ik echter een bidon in de hand en werd ik aangetikt door een andere renner. Een valpartij was niet te vermijden, maar toen ik op de grond lag, kwam er ook nog eens een andere renner tegen m’n hoofd geknald.”

Dat zorgde er voor dat de Drent niet alleen schaafwonden aan de elleboog over hield, maar ook een gat in z’n hoofd. “Door de tik tegen mijn helm, maakte het plastic wieltje waarmee je de helm aanspant een serieuze wonde in m’n hoofd”, sakkert Reinders. “Het bloed vloeide eruit en dat is natuurlijk niet erg bevorderlijk, dus diende ik helaas uit de wedstrijd te stappen. Al bij al valt de schade misschien nog wel mee. Hoewel. Ik ben vrijdagochtend een half uurtje gaan fietsen en voelde me erg stijf. Het zit toch niet lekker op de fiets.”

Van Poppel

Alweer malchance, want half februari ging Reinders ook al tegen het asfalt in de Ronde van Oman. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen. “Altijd een erg vervelende blessure”, stelt de poulain van ex-prof Jean-Paul van Poppel, die Reinders begeleidt inzake trainings- en wedstrijdprogramma en ook tactisch advies geeft aan de Drent. “Het heeft me lang parten gespeeld. Pas begin deze maand kreeg ik weer het goede gevoel te pakken, en nu lig ik er alweer bij. Dikke pech, dus.”

Foto: Jens Morel.

Het volgende doel was normaliter de Baloise Belgium Tour, maar Reinders weet niet of hij woensdag 23 mei topfit aan de start in Buggenhout zal staan. “Normaal wil ik er daar weer staan en in principe moet dat wel lukken, maar ik neem toch wat voorbehoud”, zegt hij voorzichtig. “Momenteel voelt het niet goed aan en ik weet niet of die verwondingen snel gaan herstellen of niet. Ik zal de komende dagen moeten afwachten.”

Last minute prof

Reinders weet wel wat geduld hebben, betekent. Hij fietste lang bij de amateurs en net toen hij zich er bij neergelegd had dat hij geen prof zou worden, kreeg hij toch die kans bij Roompot-Oranje Peloton. “Ik had het helemaal niet meer verwacht”, zegt hij daarover. Hij zegde er zelfs zijn voltijdse baan als fietsenmaker voor op. “Klopt, al was ik ook daar voorzichtig mee. Tijdens de voorbereiding heb ik beiden nog gecombineerd, maar eens het seizoen zich op gang trok, heb ik dat contract verbroken. Al doe ik het nog wel af en toe, op rustigere momenten. Want als renner zijn het anders soms lange dagen. ”

Zijn debuutseizoen verliep bevredigend. “Al kon ik wel niet winnen”, lacht Reinders. “Maar ik was wel goed in bijvoorbeeld Gent-Wevelgem en de Binckbank Tour. De ploeg verwachtte ook niet van me dat ik overwinningen zou behalen, maar het is toch altijd leuk. Misschien kan het dit jaar nog wel. Dwars door het Hageland en de Slag om Norg zijn typische koersen voor mij, om er maar 2 te noemen. Het zat tot dusver nog niet mee, maar het seizoen is nog lang, hé”, blijft hij positief.

Total
29
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*