Op het parcours in Hooglede werd Benjamin Verraes in 2014 al eens Belgisch kampioen bij de elite zonder contract. Daarvoor werd hij beloond met een profcontract bij Cibel-Cebon. Vorig jaar keerde hij terug bij de EZC en zette hij zijn zinnen tevergeefs op het BK tijdrijden in Chimay. Maar nu is het dus wel weer gelukt!

Verraes rijdt sinds 2017 als elite zonder contract bij Trawobo-VDM. Hij begon dit seizoen met zegebloemen in Bottelaere (lees hier) en heeft er nu een zeer mooie overwinning bij. Toch een beetje revanche, erkent hij. “Vorig jaar op het autocircuit van Chimay was het erg warm en in zo’n omstandigheden ben ik nooit op mijn best. Na 10 km wist ik al dat het niet goed ging komen en was het gewoon finishen voor mij. Ik was over mijn toeren gegaan, heb me nadien 4 dagen slecht gevoeld van de hitte. Ik denk dat ik gewoon uitgedroogd was. Toen ik deze week het weerbericht zag, was ik dus wel opgelucht.” (lacht)

Opofferingen

De voorbereiding naar dit BK tijdrijden liep vlot. “Ik heb er wel veel werk ingestoken”, erkent de West-Vlaming. “Vooral heel veel achter de brommer van mijn schoonvader getraind. Dus ik ben blij dat het al die opofferingen waard is geweest. Hij heeft evenzeer bijgedragen aan deze winst, net als mijn trainer, mijn vriendin, mijn fietsenmaker en mijn ploeg. Alle kleine beetjes helpen. Dit is dus toch wel een beetje revanche voor vorig jaar. Ik ben opgelucht.”

Foto: Lindsey Ameye.

Het parcours in Anzegem was wel iets naar de bek van Benjamin Verraes. “Een typische macadambaan”, lacht hij. “Er stond wel veel wind en dus was het echt werken geblazen op die tijdritfiets. Gelukkig kon ik al van in het begin hoge wattages trappen. Qua intensiteit viel het nog best mee, maar het was echt afzien. Dat het nipt zou worden, wist ik al snel. Mijn vriendin stond aan de finish en gaf bij de 1e doortocht al aan dat Sander Elen heel kortbij was. Uiteindelijk werden het 23 seconden, nooit gedacht dat het zó nipt zou worden. Maar 1 seconde is natuurlijk genoeg.”

Niet opnieuw prof

Verraes is nochtans geen typische specialist à la Victor Campenaerts. “Nee, dat klopt. Ik ben meer een allrounder. Maar als ik me er echt op toeleg en er gefocust naar toe kan werken, kan ik wel een goeie tijd neerzetten tegen de klok. Zeker op dit parcours wist ik dat ik er dichtbij zou zitten. Dit is zeker de kroon op een tot hiertoe zeer goed seizoen voor mij. Qua overwinningen zit ik ongeveer op dezelfde lijn als vorig jaar, maar ik heb wel meer interclubs en een profkoers gewonnen. Qua kwaliteit is het dus beter, en nu nog eens een Belgische titel erbij….. Ik mag zeker niet klagen.” (lacht)

SCHRIJF JE IN VOOR ONS 1E KOERSGESPREK!

Vorig jaar in Chimay won David Boucher in het shirt van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Hij liet meteen na zijn zege verstaan dat ze hem wel opnieuw een profcontract mochten gaan aanbieden (lees hier). En dat kwam er ook, zij het bij Tarteletto-Isorex (lees hier). Verraes zit echter niet te wachten op een nieuwe verbintenis als prof. “Nee, dat hoeft niet”, zegt hij vlakaf. “Ik ben content met hoe het nu allemaal is. Ik heb een goeie job en amuseer me op de fiets. Meer moet dat niet zijn.”

Total
135
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*