Zaterdag staat Guillaume Van Keirsbulck (27) aan de start van zijn 2e Tour. De kleinzoon van oud-wereldkampioen Benoni Beheyt is het manusje van alles in de selectie van Wanty-Groupe Gobert. Toch wil de Roeselarenaar ook zijn eigen kans gaan. “Samen met Yoan Offredo moet ik in staat zijn om in de finale van de kasseienrit te geraken. Wie weet wat er dan mogelijk is.”

Foto: Fabienne Vanheste.

Van Keirsbulck is samen met Thomas Degand en Timothy Dupont 1 van de 3 Belgen in de Tourselectie van Wanty. Ondanks zijn deelname in 2017 twijfelde hij dit jaar of hij opnieuw mee zou mogen. “Iedereen in de ploeg was elkaar wat aan het opjutten. Zelfs Timothy Dupont dacht er niet bij te zijn. Toen ik het goede nieuws kreeg, was ik wel opgelucht. Het gaan drukke weken worden voor me. (lacht) Naast al dat knechten wil ik immers ook mijn eigen kans gaan. Vooral de kasseienrit staat met stip aangeduid.”

Kenners noemen dit de rit waarin je de Tour niet kan winnen, maar waarin je hem wel kan verliezen. GVK verkende de kasseienrit 2 keer en deelt die mening. “De pure klimmers gaan afzien op de kasseien. Maar als klassieke renner mocht het voor mij nog zwaarder zijn. Die dag hoop ik een vrijgeleide te krijgen van de ploeg. Samen met Offredo moet ik in staat zijn om in de finale van de kasseienrit te geraken. Wie weet wat er dan mogelijk is.”

Foto: Lindsey Ameye.

Sterk collectief

Tijdens de Tour zal hij de sprint aantrekken voor Dupont. De 2 West-Vlamingen zullen met verenigde krachten moeten opboksen tegen de sprinttreintjes. “Vorig jaar merkte ik al dat sprinten in de Tour iets heel speciaals is. Maar Timothy is goed in vorm, dus ik zie mogelijkheden voor hem.” Naast Pongsje, de bijnaam van Dupont, heeft Wanty met Andrea Pasqualon een 2e sprinter in de rangen. “Onze sportdirecteur Hilaire Van der Schueren heeft van het dagklassement voor ploegen een doel gemaakt. Daarom zullen zowel Timothy als Andrea hun eigen kans mogen gaan in de sprints.”

De klassementsman bij de Wanty-ploeg is Guillaume Martin, die vorig jaar bij zijn debuut 23e werd. Sommige kenners noemen de Fransman zelfs favoriet voor de witte trui. “Daar denkt Guillaume voorlopig nog niet aan”, meent Van Keirsbulck. “Hij staat nuchter in het leven. Dag na dag zullen we wel zien waar hij uitkomt. Maar ik moet toegeven dat ik onder de indruk ben van hem. Guillaume is misschien klein, maar hij kan ongelofelijk hard met een fiets rijden. De ploeg en ik zullen hem dan ook helpen waar mogelijk.”

Deephouse en techno

De volgende weken deelt GVK de kamer met Timothy Dupont. Ze zijn goed bevriend met elkaar. “Ik ben blij om met hem de kamer te delen. We zijn beiden fan van deephouse en techno. Misschien daarom dat net wij de kamer moeten delen. Onze muziek staat altijd loeihard. (lacht) Er wordt ook veel afgelachen en gezeverd. Als je niet eens dom kan doen, worden het 3 lange weken.”

KOM OP 19 JULI NAAR ONS 1E KOERSGESPREK
IN CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN!

Na een lange rit snakken renners naar hun bed en ontspanning. Bauke Mollema bijvoorbeeld staat gekend als een echte boekenwurm. Andere renners zoals Van Keirsbulck bekijken graag series op Netflix. GVK is ook vaak bezig met zijn Instagrampagina blvckbeast_rs6, waar hij foto’s op post van zijn Audi RS6 C7. “Zoals veel mensen weten ben ik een lichte autofreak. (gniffelt) En ik vind het gewoon ook fijn om foto’s te bewerken en dan op mijn pagina te plaatsen. Ik ben fier op mijn auto.”

Froome voor Tourwinst?

4-voudig Tourwinnaar Chris Froome is ook dit jaar topfavoriet. Dat hij ook al de Giro won, maakt voor Van Keirsbulck geen verschil. “Froome is een ongelofelijke atleet. Dus als er iemand de dubbel kan doen, is hij het wel. Zijn grootste concurrent is volgens mij Richie Porte. Ik ben zelf enorm gelukkig dat ik voor het 2e jaar op rij deel mag uitmaken van het grootste wielerevenement ter wereld. Voor veel toeschouwers ben je pas renner geweest als je de Tour minimaal 1 keer gereden hebt. Met mijn 2 deelnames ben ik nu zeker een echte.” (lacht)

Total
95
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*