Het vrouwenwielrennen wordt steeds meer big business en die trend zet zich ook steeds meer door in het veldrijden. Ook de Wetterse continentale ploeg Tarteletto-Isorex wil vanaf volgend seizoen gaan meespelen met de absolute top. “Het wegvallen van Kim Van de Steene (lees hier, red) heeft onze ogen geopend”, geeft ploegleider Rony De Vos toe.

Peter Bauwens en Rony De Vos.

Tarteletto-Isorex zet elk jaar sportieve stappen, en dat zal de komende jaren niet anders zijn. De focus voor komende winter, die van 2019-2020, ligt op het uitbreiden van de vrouwenploeg in het veld. Kim Van de Steene zal het gezelschap krijgen van 3 of 4 nieuwe rensters, laat ploegleider Rony De Vos optekenen. “We willen onze ploeg versterken, want het vrouwenwielrennen boomt enorm. We mikken op een 2-tal vrouwen van 25 à 26 jaar die we meteen in de strijd kunnen gooien maar die ook nog progressie kunnen boeken. Daarnaast kijken we ook uit naar iemand van 15 à 16 jaar die we vanaf de juniores volledig kunnen kneden. Het heeft weinig zin om te kijken naar nog jongere meisjes, want er zijn voor die categorieën heel weinig wedstrijden op niveau.”

Dit weekend komt het BK eraan en daar kijken ze bij Tarteletto-Isorex naar uit, ook al had manager Peter Bauwens gehoopt dat hij met Kim Van de Steene in de Kruibeekse modder de titel zou pakken bij de elite vrouwen. “Bij de beloften hebben we met Jenko Bonne en Niels Derveaux 2 jongens die mee zullen doen”, zegt De Vos. “En bij de elite zonder contract hebben we dan weer Ingmar Uytdewilligen die dit seizoen al 12 keer kon winnen en die op het BK een serieuze kanshebber is op de tricoloretrui. We spelen een vooraanstaande rol in die categorieën en dat willen we vanaf komend seizoen ook bij de elite vrouwen doen.”

Concurrentie

Namen kan De Vos nog niet lossen. “Er is veel concurrentie”, zegt hij. “We hebben een aantal vrouwen in het vizier en er zijn al wat gesprekken geweest, maar we mogen de kaas niet van ons brood laten eten. Er is geen enkel talentvolle crossster die geen ploeg vindt. Elke bestaande ploeg investeert in het vrouwenveldrijden. En dus moeten we voorzichtig te werk gaan. Maar sowieso zal Kim Van de Steene volgend seizoen wel onze absolute kopvrouw blijven”, geeft De Vos mee. “We gaan haar nu zeker niet laten vallen.”

“Maar het feit dat we Kim voor de rest van deze winter kwijt zijn, heeft wel onze ogen geopend. We willen nu 2 vrouwen die in 1e instantie top 10 of toch minimaal top 15 kunnen rijden en die op korte termijn prof kunnen worden. We willen met onze aanwinsten immers snel gaan meespelen met de top. Op zeker moment deden we dat dit seizoen al met winst op de Koppenberg en in de Superprestige van Boom, dankzij de overwinningen van Kim. Die lijn willen we doortrekken en nog prominenter meespelen met de allerbesten op het allerhoogste niveau.”

Total
285
Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*