Heel wat talenten staan te trappelen om in de voetsporen te treden van Tom Boonen en Philippe Gilbert. Hen lieten we al eens analyseren door André Meganck (klik hier). Maar wie zal er binnen pakweg tien jaar het Belgische wielrennen kleuren? Daarvoor schakelden we talentenspeurder Johan Molly in. Hij geeft de namen van acht Juniores die het momenteel zeer goed doen en waarin hij gelooft voor de toekomst. “Het is een persoonlijke keuze”, zegt Molly over zijn selectie. “Het is niet altijd makkelijk om talent zo vroeg te beoordelen, maar deze jongens hebben op internationaal vlak al veelbelovende dingen laten zien.”

ghysrobbeRobbe Ghys – 2e jaars Junior – Sport en Moedig Genk

Molly: “Robbe is in zijn leeftijdscategorie de sterkste renner van België, daar twijfel ik geen moment aan. Hij is zeker de compleetste van het peloton: kan een stukje tijdrijden, is behoorlijk snel in de sprint en kan ook stevig bergop knallen. De grote klimkoersen moeten er dit seizoen nog aankomen, maar met de nationale ploeg heeft hij in het buitenland dit seizoen al wat laten zien. Robbe is een sterke beer, een enorm talent. Hij rijdt ook op de piste, dus ik hoop dat het niet té veel wordt voor hem. Het is moeilijk te zeggen welk potentieel hij heeft. De stap naar de beloften is enorm groot, dus we moeten voorzichtig zijn. Maar ik schat hem zeer hoog in.”

size2-verwilst-aaron-image1-163812Aaron Verwilst – 2e jaars Junior – Tieltse Rennersclub

Molly: “Won vorig jaar zowel de Ronde van Vlaanderen als de Keizer der Juniores. En dat als eerstejaars Junior. Hij koerst nog niet veel, wat betekent dat hij nog veel progressiemarge heeft. Hij is vaak mee in de ontsnapping en kan daarnaast ook aardig klimmen. Heeft met de nationale ploeg ook al sterk gefietst in de Trofée Morbihan. Reed twee sterke ritten in de Tour du Pays d’Olliergues, in de Franse regio Auvergne, waar hij even leider was.”

 

 

Harm vanhouckeHarm Vanhoucke – 2e jaars Junior – Young Cycling Team

Molly: “Wordt nog maar weinig genoemd in België. Ik weet uit goede bron echter dat hij heel goede fysieke testen heeft afgelegd begin dit seizoen. Kan ferm bergop rijden. Werd West-Vlaams provinciaal kampioen tijdrijden door Aaron Verwilst en Stan Dewulf te kloppen. Was ook op het BK de sterkste man in koers.”

 

Thomas VereeckenThomas Vereecken – 2e jaars Junior – Avia Wcup Cycling Team

Molly: “We kunnen moeilijk heen om Thomas Vereecken. Deze renner van Avia finishte onlangs tweede in de Nations Cup-wedstrijd Trofeo Karlsberg. Heeft serieus wat inhoud als coureur. Complete renner, kon ik ook vaststellen in de in Frankrijk hoog aangeschreven GP Bernaudeaux. Thomas kan van alles wat en is dit seizoen de meest regelmatige renner van het peloton. Reed top vijf in de Ster van Zuid-Limburg. Op het BK tijdrijden was hij ook sterk. Kan zeker mee met de besten, ook internationaal.

 

 

Dewulf-StanStan Dewulf – 2e jaars Junior – Zannata Lotto Cycling Team Menen

Molly: “Komt uit het team van Ieper. Kwam pas boven water in zijn tweede jaar als Nieuweling. Stan is bijzonder sterk en maakt nog steeds heel veel progressie. Heeft zijn deel van de pech al gehad, zo brak hij in mei nog zijn sleutelbeen. Won vorig jaar de Keizer der Juniores en werd dit jaar derde in zijn eerste Parijs-Roubaix bij de junioren. Is een complete renner en kan erg goed tijdrijden. Zijn klimkwaliteiten zullen we pas dit najaar kunnen inschatten.”

 

 

Huys-LaurensLaurens Huys – 1e jaars Junior – Zannata Lotto Cycling Team Menen

Molly: “Laurens kan klimmen zoals geen enkele andere Belgische coureur. Doet het vaak goed in lastige koersen. Is een klein fijn mannetje en was als Vlaming kampioen van Wallonië (omdat hij bij een Waals team reed, red). Sterk in Olliergues. Zeer veelbelovend, zeker als eerstejaars.”

 

 

 

Jasper PhillipsenJasper Philipsen – 1e jaars Junior – Balen BC

Molly: “Jasper is eveneens een sterke tijdrijder, al heeft hij nog heel wat andere kwaliteiten. Hij werd onlangs Belgisch kampioen in deze discipline. Is bijzonder sterk, wat hij onder meer in Morbihan toonde. Daar werd hij vijfde in de tijdrit. Ook internationaal dus bij de besten.”

 

 

Bjorg LambrechtBjorg Lambrecht – 2e jaars Junior – Avia Wcup Cycling Team

Molly: “Bjorg is kampioen van België. Was tweede in de E3 Prijs in Harelbeke en blonk uit in de Trofeo Karlsberg. Hij mag zeker niet ontbreken in dit lijstje.”

 

 

 

Foto’s: teamwebsites, eigen social media of anders vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*